Mantelzorg?

door | 18 oktober 2021 | (Mantel-)zorg, Vief

Mantelzorg door
Minters Mantelzorg

Wij, medewerkers bij Minters Mantelzorg maken het vaak mee, we komen in gesprek met mensen die niet goed weten wat de term mantelzorg nou eigenlijk betekent. Tja, die term hebben we niet zelf bedacht. Daarvoor moeten we even terug in de tijd. Naar 1972, om precies te zijn.

Toen heeft de bedenker van deze term Dr. Johannes Hattinga Verschure voor het eerst een stuk gepubliceerd met daarin deze term. Er was op dat moment veel discussie gaande over de verzorgingsstaat, de grenzen aan professionele zorg en de kosten daarvan.

Dr. Hattinga Verschure merkte op dat er naast zorgprofessionals, nog een grote groep mensen druk is met zorgen voor iemand. Vaak een naaste, vanuit een gevoel van vanzelfsprekendheid of verantwoordelijkheid.

Mantelzorg – zorg die als een mantel om iemand heen wordt gegeven.

Door deze grote groep mensen een naam te geven wordt deze groep ook zichtbaar. Pas dan kunnen zij worden gezien, erkend, gewaardeerd en ondersteund.

Op 10 november is het de landelijke Dag van de Mantelzorg met als thema Helden!

Dan is er extra aandacht en vooral waardering voor mantelzorgers. En dat is, anno 2021, nog steeds heel hard nodig. Wij werken achter de schermen aan een mooi programma voor alle mantelzorgers in de regio Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Op dinsdagavond 9 november kun je in Theater aan de Schie naar een theatervoorstelling of deze thuis bekijken via een livestream.

Je kunt je aanmelden via kassa@theateraandeschie.nl of via 010-2 467 467. Aanmelden voor de livestream is niet nodig.

Geniet, lach en laat je gaan!

 

Minters Mantelzorg

De Dag van de Mantelzorg op 9 november 2021.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik maak onderdeel uit van team Minters Mantelzorg en ben werkzaam als consulent o.a. voor de gemeente Maassluis.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...