Wat je voelt is wat je denkt.

door | 25 oktober 2021 | Tijd voor jezelf, Vief

Zingeving door
Het Labyrinth

In mijn praktijk ben ik vooral bezig met bewustwording. Eén van de dingen waar je bewust van kunt worden is jouw gedrag.

Jouw gedrag zijn ook jouw gedachten in je hoofd. Gedachten die ontstaan na een gebeurtenis, groot of klein.

Gedachten zijn zelfs zo sterk, dat zij jouw gevoel bepalen. Eerst komt namelijk de gedachte en vervolgens ontstaat een gevoel.

Onze hersenen zijn net als een computer en zijn op een bepaalde manier geprogrammeerd. Die programma’s zijn er gedurende jouw leven op gezet en hebben allerlei updates gekregen. Het schrijven van die programma’s gebeurde door o.a.  je opvoeding en allerlei ervaringen in jouw leven.

Op een dag kom je erachter dat je bepaalde stukken in je leven niet meer prettig vindt. Je bent je bewust geworden van een gevoel van onvrede. Mogelijk heeft iemand of iets jou geraakt waardoor je ‘wakker’ ben geworden.

Gefeliciteerd! Op het moment dat je je bewust wordt van een ongewenst patroon is dat tegelijkertijd het moment om te veranderen.
Dat veranderen doe je simpelweg door het oude programma te overschrijven met nieuwe informatie.

De kracht van deze gedragsverandering is de kracht van de gedachte. Voorbeeld. Jij wordt je bewust dat je negatieve gedachten over jezelf hebt. Deze negatieve gedachten geven jou een vervelend gevoel. Denk aan een gevoel van: onzekerheid, minderwaardigheid of waardeloos zijn. Je bent deze gedachten gaan geloven en hebt ze als waar aangenomen.

De oplossing: verander jouw negatieve gedachten in positieve gedachten!

-ik ben waardevol

-ik ben geliefd

-ik ben krachtig

Het is zo simpel als het hier staat. Je herprogrammeert jouw hersenen. Het nieuwe programma bevordert jouw positieve zelfbeeld. En daarmee ook jouw kijk op de wereld om je heen.

Je zult zien dat positieve gedachten heel krachtig zijn! 

soChicken

Negatieve gedachten loslaten, 3 simpele technieken.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een vrouw in de kracht van mijn leven; ik geniet van en stuntel met de rollen als (bonus) moeder, partner, dochter en vriendin. Als therapeut en coach werk ik met veel liefde en plezier in mijn praktijk. Om lekker te ontspannen wandel en kampeer ik graag in de natuur. En van dansen, muziek luisteren en spelen word ik ook blij!

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...