10000 stappen?!

door | 27 oktober 2021 | Doen, Sporten

Tienduizend stappen per dag lopen is goed voor je gezondheid. Maar dat loop je niet één, twee, drie. Daarom in dit artikel drie tips om dit doel te bereiken

Bewegen is goed. Wanneer je beweegt maken je spieren stoffen aan die myokines worden genoemd. Deze stoffen hebben een positieve invloed op je lichaam en je mentale welbevinden. Loop je ongeveer tienduizend stappen per dag dan worden er voldoende van deze stoffen aangemaakt. Sportwetenschapper Wim Derave legt het uit in onderstaande video.

Drie tips

Met tienduizend stappen per dag maak je zeker voldoende myokines aan. Haal je dit nog niet? Dan hier drie tips om dit doel te bereiken:

  • Koop een fitness tracker. Bijna alle smartphones kunnen je stappen bijhouden, maar een fitness tracker die je om je pols draagt is nauwkeuriger. Het geeft je ook de motivatie om nog wat extra te lopen als je je doel nog net niet hebt gehaald. De consumentenbond heeft een keuzehulp gemaakt om een fitness tracker te vinden die bij jou past.

 

  • Begin klein, ga niet meteen tienduizend stappen lopen, maar bouw het op. Start bijvoorbeeld met 3500 stappen en als dat je makkelijk afgaat verhoog dan met 500 – 1000 stappen per week. Het is altijd beter om een paar keer per dag te lopen, dan één lange wandeling van tienduizend stappen en dan de rest van de dag te zitten. En loop altijd in een vlot tempo.

 

  • Gebruik een app. Een app kan je motiveren en stimuleren. Eerder schreven we al over de app ommetje. Zelf gebruik ik Google fit, daar kan ik ook mijn wandeldoel instellen. Veel fitness trackers worden ook geleverd met een app.

Veel succes, maar vooral plezier.

Consumentenbond

De consumentenbond heeft een keuzehulp gemaakt om een fitness tracker te vinden die bij jou past.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...