70+ eet gezond

door | 28 oktober 2021 | Gezondheid, Vief

Als je de 70 nadert of voorbij bent wil je gezond en fit blijven. Gezond eten kan daarbij helpen. Eerder schreef Ruud al over 50+ en gezond eten. Hoe zit dat voor 70+?

“Als 70+ ben je gestopt met werken, wat vaak betekent dat je een andere levensstijl hebt aangenomen. Hierdoor beweeg je soms ook veel minder.  Als is dit bij sommige mensen zeker niet het geval. Ik hoor vaak om me heen ” ik heb het nu nog drukker dan toen ik werkte!”  foot-in-mouth Al is dit dan wel in een ander dag patroon.

Je hebt meer kans op botontkalking. Daarom is een glas melk of plakje kaas per dag goed voor de botten. Wist je dat er in peulvruchten en noten ook wat calcium zit?

En dan vitiamine D. Die is heel belangrijk, daarover schreven we al eerder op Fief.

Een veranderde levensstijl heeft ook effect op je stoelgang. Geen dagelijkse routine meer. Daar kunnen peulvruchten en noten een steentje aan bijdragen, “om het beter te laten lopen”. En goed drinken (haha vooral water)! Alle organen in je lichaam werken goed in een vochtige omgeving dus neem er dagelijks voldoende van.

Bij 70+ kan het voorkomen dat je eetlust wat afneemt. Het is belangrijk om op te letten dat je niet teveel aankomt maar teveel afvallen is ook niet goed! Als je minder beweegt, heb je minder calorieën nodig om te verbranden. Het is goed om hier de balans in te vinden. In mijn omgeving hoor ik wel vaker dat men minder eetlust heeft. De porties worden wat kleiner. Jan schrijft hier morgen meer over.

Mocht je nu meer willen weten, het voedingscentrum heeft er een speciale categorie voor aan gemaakt. Neem eens een kijkje!

Voedingscentrum

Meer informatie

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *