Rollator APK

door | 4 november 2021 | Gezondheid, Vief

Bewegen door
Cure+

Iedereen kent hem wel of heeft hem ondertussen in huis staan; de rollator. Sinds de jaren ‘70 is de rollator het hulpmiddel voor mensen die slecht ter been zijn.

Relatief dus een jong product, maar in een korte tijd niet meer weg te denken uit het dagelijkse straatbeeld. Maar waarom is het nu zo belangrijk om je hierover goed te laten informeren, en je rollator te laten controleren?

Door verkeerd gebruik, onvoldoende onderhoud of een onjuiste afstelling kun je juist door je rollator ongelukken veroorzaken of lichamelijke klachten krijgen. Vaak wordt er een rollator APK- dag georganiseerd door verschillende instellingen of verkooppunten. Hierbij wordt niet alleen je rollator mechanisch gecontroleerd en geprepareerd (indien mogelijk), maar krijg je ook kort advies over het juist en veilig gebruiken hiervan. Indien je geen APK- keuring in de buurt kan vinden, kun je altijd contact opnemen met een ergotherapeut bij jou in de buurt voor adviezen en een controle op maat.

Zo stel je in 4 stappen je rollator juist in:
1. Ga midden tussen de achterwielen staan.
2. Sta zo veel mogelijk recht op en laat de armen ontspannen naast je hangen.
3. De handvatten moeten worden afgesteld op hoogte van de polsen.
4. Loop een rondje met de rollator en controleer of je recht blijft lopen. Indien dit niet zo is moeten de handvatten wellicht anders worden ingesteld.

Voor een uitgebreide uitleg en praktische tips voor het veilig gebruiken van een rollator verwijs ik je graag door naar het onderstaande document.

Kortom, hou je rollator veilig.. zodat hij kan zorgen voor die van jou!

Patientenfederatie

Veilig op pad met uw rollator.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een creatieve ergotherapeut. Ik hou er van om onder de mensen te zijn, mooie reizen te maken en misschien wel het meest van dansen.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...