Tijd voor pompoensoep

door | 6 november 2021 | Doen, Recepten

Herfst, het seizoen van herfststormen en steeds kortere avonden. Maar ook het seizoen van heerlijke herfstgerechten. Deze keer deelt Ruud het familierecept voor een heerlijke pompoensoep.

Ik heb net buiten gelopen en ben letterlijk uitgewaaid. De blaadjes ritselen nu in grote hoeveelheden van de bomen en het zal niet lang duren voor ze kaal zijn. Maar binnen is het warm en gezellig. En het huis ruikt naar heerlijke pittige, verwarmende pompoensoep.

Pompoen is een gezond voedingsmiddel, boordevol kalium, antioxidanten en voedingsvezels. Daarnaast bevat pompoen ook veel vitamine A en vitamine C, die dan weer goed zijn om je immuunsysteem in vorm te houden. Daarmee kom je gezond door de herfst en winter.

Maar natuurlijk eet ik vooral pompoen omdat het lekker is, zeker in combinatie met een kleine chilipeper. De milde zoete smaak van pompoen met de pit van chilipeper en de prachtige kleur, daar kan ik geen genoeg van krijgen!

Lees hier het recept

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Jan

    Eten wij ook vaak Ruud. Maar de watermeloensoep van Marion is ook heerlijk.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *