Schermhoofdpijn

door | 11 november 2021 | Gezondheid, Vief

Bewegen door
Elkanderz

Als je te dicht op je computerscherm zit of je mobieltje of tablet te dicht bij je ogen houdt, kan de helderheid van het scherm hoofdpijn veroorzaken.

Houd daarom voldoende afstand. Maar let wel op dat je je computerscherm niet te ver weg zet, want ook dan kun je je ogen overbelasten.

Maar wat nu als je telkens weer die hoofdpijn ervaart?

Je kan de nek en schedelrand masseren. Dit is in een eerder artikel van mij ook wel eens benoemd. Een blue filter kan het blauwlicht neutraliseren, wat rustiger is voor de ogen.

Helpt dat ook niet, dan is het gezichtszichtvermogen misschien niet optimaal. Je knijpt bijvoorbeeld met je ogen om scherper te zien. Je ogen kunnen daardoor vermoeid raken en dat kan ook hoofdpijn veroorzaken.

Willem Nipius van Westwijk Optiek in Vlaardingen geeft wat tips:

De meest gemaakte fout door 50 plussers, is het gebruiken van een monofocaal hulpmiddel, zoals een leesbril. Deze hebben een scherpte voor één afstand, meestal tot ca. 40 cm. Terwijl een beeldscherm of tablet vaak op 70 cm afstand staat. Het oog heeft namelijk geen accommodatie vermogen meer.

Daar worden dan weer beeldschermglazen voor geadviseerd. Die hebben een scherpte afstand van 40 tot 100 cm. Dit resulteert in een prettiger kijkvermogen. Deze glazen kunnen aangemeten worden naar de wens van de client.”

Als je twijfelt of je ogen debet zijn aan je hoofdpijnen, kan je een afspraak maken bij een opticien. Zo kun je langer zonder hoofdpijn kijken op het scherm. En natuurlijk lezen op Fief! embarassed

 

[print-me title="Print dit artikel" target=".printartikel"/]

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben o.a. massagetherapeut en beweegkuurinstructeur bij Elkanderz. Vitaliteit, bewegen en beweeglijkheid, daar hou ik me mee bezig bij Fief.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...

Zomers

Zomers