Techniek thuis!

door | 16 november 2021 | Fiefjes, Tips

Ik heb altijd al van klussen gehouden. Heb me wel eens afgevraagd waarom ik niet ooit een technische opleiding ben gaan volgen. Maar ja, ik heb me ook vaak afgevraagd waarom ik niet iets met muziek ben gaan doen. Dus wat dat betreft…

Punt is echter dat ik ook aan ADHD lijd. Dat kan best wel een handicap betekenen bij het klussen. Ik neem niet altijd de tijd om dingen goed voor te bereiden en wil, als ik ergens aan begin, het ook weer snel af hebben.

In de praktijk betekent dat bijvoorbeeld als ik een nieuwe lamp op wil hangen, ik volsta met te controleren of de lichtknop op “uit” staat. Ik neem niet de moeite om even de stroom uit te zetten. Iets waar mijn man zich druk om kon maken omdat hij dat veel te gevaarlijk vond. Nu moet ik wel zeggen dat hij beschikte over twee compleet linker handen en verstoken was van enig technisch inzicht. Hij had helemaal geen idee over hoe hij bijvoorbeeld een draai moest maken als er een bank door de deur, de trap op moest. Dat was voor mij niet te begrijpen. Maar daarentegen schaakte hij net zo makkelijk op een aantal borden tegelijk wat voor mij weer volslagen onbegrijpelijk was.

Afijn zo’n lamp ophangen deed ik zonder veel moeite, snoeren verlengen of een nieuwe thermostaat installeren?  Geen probleem. Alleen… bij het verlengen van een snoer wil ik nog wel eens de draadjes gewoon aan elkaar knopen en dan wat tape er omheen. Klaar!

Tot ik sinds kort een jong katje heb dat begon te spelen met een loslatend stukje tape zonder dat ik dat zag. Ineens een enorme knal, tv  en alle lichten uit! Wat een schrik! Gelukkig had m’n katje het overleefd.

Voortaan dus maar wat zorgvuldiger te werk gaan en in plaats van tape een kroonsteentje gebruiken!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
† 26 januari 2023 In memoriam: Wij zullen Wil blijven herinneren als een bijzonder mooie vrouw met een prachtige gevoelige schrijfstijl.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *