Aan vervanging toe?

door | 19 november 2021 | Thuis, Wonen

Wat als je apparatuur aan vervanging toe is? Je hebt toentertijd je apparatuur met zorg uitgekozen. Wij doen er ook veel langer mee dan de fabrikanten beweren. Onze wasmachine is zeker 24 jaar oud geworden en de espressomachine 10 jaar (staat 5 jaar voor), maar ineens zijn er toch zomaar wat spullen versleten.

Laat ik je meenemen in mijn zoektocht naar vervanging.

Neem onze  tafelgrill (dagelijks gebruikt), die heeft de juiste maten, zodat hij perfect in de kast past. Wij wilden eigenlijk alleen de grillplaten vervangen. Maar wat scherts onze verbazing. Die zijn bijna net zo duur als een nieuwe tafelgrill.  We wilden nu een wat luxere, maar het werd weer een ’gewone’ vanwege die maat. Om nou alles te verbouwen, ging ons iets te ver.

Soms ben je ook aan je spullen gehecht. Omdat hij lekker in de hand ligt, het altijd doet, er fraai uitziet. Zo ging het ook met onze kruimeldief van Black&Decker.  Een harstikke handige, want die kan je dubbelklappen om neer te zetten.

De accu was totaal op. Dan toch een andere, want hij werd ook te zwaar. Bij de Consumentenbond (daar zijn we lid van) hadden ze geen tests. Dat overkomt mij wel meer. Er is best wel wat tijd overheen gegaan, voordat ik ‘via verschillende websites’ iets vond. Dat had ook zijn voordeel, want nu verscheen er ineens wat nieuws.

Een soort staaf kruimeldief van Rowenta, heel licht in gewicht. Kon hem nergens bekijken, maar via BCC is dat toch gelukt. Die heeft hem gewoon voor de winkel in Vlaardingen besteld. Tof toch?

Tegenwoordig  is het ook wel handig en verstandig, gezien de energieprijzen, naar apparatuur te kijken die zuiniger in gebruik zijn.  De energie-labels  zoals A+++ zijn wel sinds 1 januari 2021 gewijzigd.

Mijn volgende stap is mij voorbereiden op de inbouwkoelkast en vriezer (17 jaar), die kunnen het ineens begeven. En afspraak is al gemaakt.

Milieu centraal

De gemiddelde levensduur van apparaten op een rijtje:

Oven: 10 tot 15 jaar.
Magnetron: 9 tot 10 jaar.
Koelkast: 11 tot 19 jaar, gemiddeld zo’n 15 jaar.
Wasmachine en droogtrommel: 10 tot 14 jaar (zie ook wasmachine reinigen).

 

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *