De buggy

door | 20 november 2021 | Fiefjes, Verhalen

Omdat het te zwaar voor mij wordt om m’n kleinkind te dragen besluit ik een buggy te kopen. Dat is makkelijk, dan hoeven de kinderen er niet steeds aan te denken om hem mee te nemen.

Ik zoek op Prenatal, zie een leuk geprijsde buggy en bestel hem onmiddellijk. Als hij wordt bezorgd blijkt hij vrij simpel in elkaar te zetten. Toch?

Een paar dagen later nemen we hem al in gebruik als we in de polder gaan wandelen. Maar wat een tegenvaller! Wat rijdt hij zwaar! Het frame van de wieltjes drukt op de banden. Wat een ergernis. Ook al is hij goedkoop, er moet toch fatsoenlijk mee gereden kunnen worden? En qua draagvermogen past m’n kleindochter er nog makkelijk in. Na het weekend ga ik direct terug naar Prenatal en leg mijn klacht voor. Geen enkel probleem! Ik mag gewoon een andere uitzoeken.

Wandelend langs alle uitgestalde buggy’s vraag ik me af of het beter is een duurdere aan te schaffen. Ik aarzel, kijk nog eens goed naar “mijn” buggy en zie ineens dat ik de wieltjes niet goed heb bevestigd…

Ik overweeg om stilletjes een nieuwe mee te nemen en deze thuis wel goed in elkaar te zetten. Maar…mijn geweten zit me in de weg. Dus ik stap dapper naar de kassa en vertel wat er volgens mij aan de hand is. De verkoopster vindt het geen probleem en haalt er een monteur bij. Omdat de wieltjes in het frame vastklikken is het niet eenvoudig om ze weer los te krijgen. De monteur rukt en trekt terwijl ik me steeds ongelukkiger begin te voelen. De verkoopster ziet het een tijdje aan en neemt het dan resoluut van de monteur over, met onmiddellijk resultaat! Ik verlaat opgelucht de winkel met mijn soepel rijdende buggy.

Volgende keer iets beter de montageaanwijzing volgen!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
† 26 januari 2023 In memoriam: Wij zullen Wil blijven herinneren als een bijzonder mooie vrouw met een prachtige gevoelige schrijfstijl.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *