Starten met podcasts

door | 25 november 2021 | Doen, Hobby's

Podcasts zijn gratis audio-uitzendingen die je vanaf een telefoon, tablet of computer ieder moment kunt beluisteren. Het aanbod aan podcasts is inmiddels zo groot, dat er voor iedereen wel een ‘show’ te vinden is om lekker naar te luisteren. Bijvoorbeeld tijdens klusjes rondom huis of relaxed op de bank. Maar hoe begin je met luisteren?

Luisteren naar podcasts gaat het makkelijkst via een app op je telefoon of tablet. Apple heeft voor iPhones en iPads de ‘Podcast’-app beschikbaar. Voor Android is er ‘Google Podcasts’. Beide apps hebben een zoekfunctie om op categorie of op naam een podcast te ontdekken. Na het vinden van een podcast, voeg je hem toe aan je ‘Bibliotheek’ binnen de app. Zo wordt je op de hoogte gehouden van nieuwe afleveringen en kan je door voorgaande uitzendingen bladeren.

Maar met deze apps zal je toch ook zelf eerst nog goed op ontdekking moeten gaan. Om deze reden heeft de Nederlandse Publieke Omroep de ‘NPO Luister’-app gelanceerd. Deze app verzamelt in een duidelijk en eenvoudig overzicht een hoop Nederlandstalige kwalitatieve podcasts. Van een kijkje achter de schermen bij ‘Wie is de Mol’ tot een dagelijks hapklaar halfuurtje met het belangrijkste nieuws in ‘De Dag’.

Ook in de ‘NPO Luister’-app sla je shows op in je bibliotheek om ze makkelijk terug te kunnen vinden en om ze offline te downloaden. Bijvoorbeeld voor tijdens het fietsen. Met deze nieuwe app is het eenvoudiger dan ooit om te starten met een podcast. Voor je het weet, raak je eraan verslingerd!

Download de 'NPO Luister'-app

De app is gratis en beschikbaar in de Google Play Store en Apple App Store.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Naast mijn baan als adviseur voor allerlei digitale oplossingen, was ik verantwoordelijk voor de techniek achter Fief. Soms schrijf ik ook een artikel, over bijvoorbeeld technische handigheidjes.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *