Waar rook is… is vuur!

door | 26 november 2021 | Thuis, Wonen

De brand in mijn huis staat nog op mijn netvlies. Ik schrik er altijd ervan als je hoort van brand in een gebouw. Het kan zo snel gebeuren dat je het niet in de gaten hebt. Een stukje veiligheid heb je zelf in de hand.

Je hoort het vaak dat er brand is in een flat of huis. Ik kan jullie helaas uit eigen ervaring vertellen dat het angstig is als het gebeurt. Een pannetje melk opzetten, de telefoon gaat, en de is melk zo aangebrand. Voordat je weet staat de brandweer voor de deur. Al die roet die ik in mij huis had, wat een frustratie en ellende. Alles was vies, maar het werd gelukkig goed schoon gemaakt.

Lang leven de brandmelders! Het lijkt mij verstandig als elk huis een brandmelder heeft. Het is trouwens straks verplicht vanaf 1 juli 2022. Het is voor de veiligheid van jezelf en voor anderen. Bij mij thuis heeft de verhuurder van mijn woning de brandmelder onlangs aangebracht. Er is er een in de hal geplaatst en in de keuken. Als je een huis hebt met meer verdiepingen, dan is het aan te raden om er op elke verdieping een te hangen.

Echter mijn grootste advies is: pas goed op! Laat nooit een pan op het fornuis of frituurpan aan staan als je niet aanwezig bent. Al loop je maar even weg, het is zo gebeurt! Dat is ook een stukje brandpreventie. Waar rook is… is vuur zeg ik altijd!

Brandveiligheid

Voor meer informatie over brandveiligheid.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik heb veel plezier tijdens het doen van allerlei leuke dingen. Ik speel graag saxofoon en wil nog wel eens puzzelen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *