Waardevol internet

door | 30 november 2021 | Administratie, Geldzaken

Pas zo’n 20 jaar is internet beschikbaar voor iedereen. Vooral 55 plussers hebben op school niks geleerd over internet. Omdat internet veel waardevolle mogelijkheden biedt om een gemakkelijker en prettiger leven te hebben, is het nuttig om het internet  goed te leren gebruiken.

Helaas heeft internet niet zo’n goed naam. Via internet proberen er ook slechte mensen anderen kwaad te doen. Maar ja, op straat kun je ook worden aangereden door een onvoorzichtige automobilist. Dat is geen reden om nooit meer op straat te komen. Gewoon voorzichtig trachten te zijn is wat je kan doen. Achter de geraniums blijven zitten is echt geen gezonde optie.

Tja, en de waardevolle mogelijkheden van internet zal je moeten leren gebruiken. Voor niks gaat de zon op. Naast waardevolle mogelijkheden goed leren gebruiken, is het belangrijk om ook veilig gebruik te leren maken. Sommigen moeten hun angst voor internet overwinnen door uit te vinden hoe je internet veilig kan gebruiken.

Mopperen dat bijvoorbeeld bankkantoren gesloten zijn en dat je gedwongen wordt via internet betalingen te regelen, is nutteloos. Beter is het om de voordelen van internet te ontdekken bij bankzaken. Maar ook bij vele andere te regelen zaken, waarvoor je vroeger in weer en wind naar een loket moest.

Steeds meer 55 plussers maken fijn gebruik van communicatie via internet zoals met e-mail en WhatsApp. Zo kun je met weinig moeite en kosten gemakkelijk contact onderhouden met familie en bekenden. Internet biedt daarnaast nog veel meer prettige mogelijkheden, naast alle nuttige. Zo kun je via internet op bijna al je vragen een antwoord opzoeken.

Verder kan je bijvoorbeeld via NPO Start veel televisieprogramma’s ook achteraf bekijken of naar muziek luisteren via Spotify. Ook kun je van alles leren via internet, zoals bijvoorbeeld via Oefenen.nl

Zelfs als je je moet aanmelden (inloggen) zijn heel veel internetdiensten – soms gedeeltelijk – gratis.

Probeer het eens.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Vanuit "Ieder mens telt mee" probeer ik als 70-plus vrijwilliger tips te geven om geldzorgen te verminderen. Gezellige dingen doen met echtgenote, kleinkinderen, dochters en schoonzoons zijn echter ook belangrijk voor mij.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *