Tip voor Sinterklaas of Kerst

door | 1 december 2021 | Fiefjes, Tips

Sinds onze kinderen volwassen zijn en ook kinderen hebben doen wij met Sinterklaas of Kerstmis een dobbelsteen spel. Wat dobbelen? Ja! Hoe werkt dat?

Iedere deelnemer koopt één cadeau van ten hoogste € 10,- en pakt dat keurig in zonder naam erop.

Om 3 uur zijn ze er allemaal, 10 volwassenen en 4 kleinkinderen. Drankje, hapje en dan kan het spel beginnen.  Alle cadeaus liggen in het midden van de grote kring. Maar speel je het spel met Kerstmis, dan leg je ze allemaal onder de kerstboom. Met een grote kunststof dobbelsteen wordt er gegooid.

Mijn vrouw heeft de spelregels opgesteld en ze is als oud docente streng doch rechtvaardig. Indien nodig verandert zij de spelregels tijdens het spel. ”Moet je eens mee aankomen bij een voetbalwedstrijd.”Wij pikken het, want gezellig dat het is.

Je dobbelt voor het bemachtigen van een cadeau. Je kan nooit meer dan één cadeau hebben. Tussentijds moet je plotseling ruilen van cadeau met bijvoorbeeld je linker of rechter buur. Iedereen is gekomen met één cadeau en gaat ook weer naar huis met één cadeau, maar welk? Dat is tot de laatste ronde totaal onzeker. Denk je het cadeau te hebben bemachtigd dat je graag wil, verzint onze docente plotseling dat je moet ruilen met de overbuur. Ga d’r maar aanstaan. Maar hilariteit alom.

Er wordt gehuild van het lachen. Na ongeveer 1,5 uur is het spel teneinde. We schuiven aan tafel en gaan met elkaar eten. Gezelligheid ten top.

Voor de kinderen hebben we natuurlijk extra cadeaus met naam!! Maar ook zij moeten daarvoor dobbelen! Afhankelijk van hun leeftijd zijn alle cijfers goed natuurlijk.

De spelregels vind je hieronder en kun je zelf aanpassen naar eigen beleving!

Dobbelspel

Bekijk onze spelregels.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *