Niet weer een sigaar!

door | 2 december 2021 | Fiefjes, Tips

Advies door
Rogplus

De feestmaand december komt er weer aan! Dat betekent gezellige avonden met familie en vrienden, schoen zetten en pakjes onder de kerstboom. Elk jaar krab ik me weer achter de oren met de vraag wat ik mijn opa dit jaar zal geven, de bekende sigaar of dat stukje zeep dat hij altijd gebruikt.

Op zoek naar eens iets anders, iets origineels om cadeau te doen, stuitte ik op internet op een website met leuke cadeautips en -ideeën om te geven aan ouderen.

Wil je voorkomen dat je steeds weer hetzelfde cadeau van je (klein) kinderen krijgt? Dan kun je met deze tips wellicht dit jaar een ander verlanglijstje maken. Zie hieronder de cadeaus die mij aanspraken om te geven aan mijn opa.

  • Een agenda voor iemand met geheugenproblemen. Een duidelijk agenda zonder veel toeters en bellen die mijn opa het overzicht helpen bewaren
  • Een kalender voor het nieuwe jaar met extra grote letters en cijfers voor aan de keukenmuur
  • Een proefabonnement op een maaltijd-service-pakket speciaal voor ouderen, dat maakt het voor mijn opa makkelijk snel een gezonde maaltijd op tafel te zetten
  • Het Ouderenfonds met allerlei activiteiten en samen-doe-dingen. Voor de kerstdagen is er een speciale actie; je kunt namelijk een kerstdiner doneren om ervoor te zorgen dat een eenzame oudere kan genieten van een heerlijk kerstdiner en tegelijk nieuwe contacten op kan doen
  • Ik vond ook nog ‘nep’ kaarsen die warm licht geven, zo kan opa genieten van de gezellige sfeer van kaarslicht zonder vuur in huis te hebben.

Natuurlijk zijn er nog veel meer inspirerende cadeaus te vinden. Ik wens iedereen alvast veel plezier met het geven en krijgen van verrassende en handige cadeaus.

Fijne feestdagen!

Cadeau voor opa

De beste cadeaus voor opa’s.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik werk met veel plezier als WMO consulent bij Rogplus. In mijn vrije tijd wandel ik graag met mijn hondje Bob! Om mentaal en fysiek lenig te blijven, doe ik een aantal keer per week yoga online.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...