Donkere dagen voor kerst

door | 3 december 2021 | Fiefjes, Verhalen

Die zijn er elk jaar weer, maar in deze decembermaand zou er tóch veel licht te zien zijn geweest in het Schiedamse Julianapark. Maar helaas is ‘Winterlicht’ uitgesteld naar 10, 11 en 12 februari. Maar wat houdt winterlicht in?

Al een aantal jaren wordt dit prachtige lichtkunstfestival georganiseerd. Zo’n twintig kunstenaars maken bijzondere objecten die gebaseerd zijn op licht. Drie avonden lang kan iedereen vanaf 17.00 uur in een sprookjesachtige wereld de verlichte kunstwerken in het park komen bewonderen.

Een van de kunstenaars is Yvon Koopman, geboren in Breda maar inmiddels een echte Schiedamse die bekend staat om haar kleurige en zeer aparte kunstwerken. Ik breng haar thuis een bezoekje. Wij kennen elkaar al een groot aantal jaren en heb voor haar hondje Akke een lekker kauwbotje meegenomen in een patatzakje. Yvon had jaren geleden voor de klanten van snackbar Coby op de Hoogstraat een 100-tal patatzakjes  beschilderd. Veel patatklanten vonden dat zonde van het kunstwerkje en kregen het zakje mee. Ik ook!

Yvon maakt kleine maar ook heel grote objecten zoals ‘De Vensterbank’ die aan de Ankie Verbeek Ohrlaan in Schiebroek staat. Het zijn 15 kleurige reuze boompotten die op een rij staan, wat een geweldig gezicht is!

Natuurlijk is zij ook weer met een bijzonder object op Winterlicht aanwezig. In 2019 was haar thema: ‘De wereld op z’n kop’. Lege glazen potjes met kleine wereldjes erin. Deze zaten met hun deksel op een prikker vast en in grond gezet. De lichtjes in de glazen potjes zorgden voor een prachtig sfeertje.

Deze keer zult u merken hoe u zelf, door Yvon, een groot aandeel in de sfeer zal zijn wanneer u door het sprookjesachtige park loopt. U hoeft dan niet bang te zijn dat uw schoenen vies worden en kunt u gewoon uw mooiste schoenen aantrekken!

En ik?…….. ik ga de lichtjes in mijn kerstbom ophangen!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een oorlogskind (1940), moeder, grootmoeder, overgrootmoeder en nog lekker bezig met van alles. Golfen, bridgen, schrijven, vrijwilliger in het Stedelijk Museum en nog een aantal zaken. Mijn leven is dus niet saai en ….. ‘Carpe Diem’ is mijn motto!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *