Nationale Vrijwilligersdag

door | 7 december 2021 | Doen, Vrijwilligerswerk

Waar zouden wij zijn zonder vrijwilligers? In ieder geval zou niet alles zo op rolletjes lopen, schat ik zo in.

Daarom is speciaal op 7 december tot Nationale Vrijwilligersdag uitgeroepen, waar aandacht wordt gevraagd voor de vele vrijwilligers die zich onbetaald inzetten voor andere mensen of goede doelen.

Jaarlijks worden er uit 44 landelijke initiatieven, 271 lokale projecten en 109 vrijwilligers voor een prijs voorgedragen. Met deze prijzen zet het ministerie van VWS inspirerende voorbeelden in het zonnetje én spreken zij hun waardering uit voor al die vrijwilligers die zoveel mogelijk maken. Ook organisaties en instellingen laten zich niet onbetuigd, o.a. met een presentje, een feest, een uitstapje, of een kaartje met een compliment.

Voor de vrijwilligers in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis wordt een “Bedankt-campagne’ gehouden. Iedere vrijwilliger kan een geschenkje uit de website kiezen voor al het mooie werk dat zij verrichten.

vlaardingenbedankt.nlschiedambedankt.nlmaassluisbedankt.nl

Wat dacht je, bijna de helft van onze bevolking boven de 15 jaar doet 1x per jaar vrijwilligerswerk. En gemiddeld besteed men er 2 á 4 uur per week aan.

De trouwste vrijwilligers zijn de senioren, 80% geeft aan dat ze ook volgend jaar nog hun vrijwilligerswerk willen blijven doen. Naast de sociale contacten is een zinvolle tijdsbesteding voor hen het belangrijkste motief om vrijwilligerswerk te (blijven) doen.  (bron vrijwilligerswerk.nl

Dat kan ik zelf ook beamen. Juist het gevoel dat je een zinvolle bijdrage kan leveren in de samenleving. Dat je betrokken blijft. Daarnaast is het leuk om weer nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het houdt je fris en bij de les. Vooral als jouw ervaringen en kwaliteiten worden aangesproken. Voor mij vallen al deze dingen als vrijwilliger bij de redactie van Fief samen. 

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk, ga dan eens bij jezelf te rade waar jij je het prettigst bij voelt en waar jij in uitblinkt. De organisatie ‘Klik vrijwilligers’ kan je ondersteunen bij het zoeken. 

Veel plezier in je zoektocht!

KLik

De vrijwilligers-vacaturebank voor de steden Maassluis, Schiedam en Vlaardingen.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Reacties

1 Reactie

  1. Jan

    Heel leuk en goed artikel Anja.
    Het is goed als ouderen lekker actief blijven, onder de mensen blijven, contacten hebben.
    Dat is jou wel toevertrouwd!

Meer artikelen op Fief...