Delft in Kerstsfeer

door | 11 december 2021 | Fiefjes, Tips

Dit jaar zou het lichtjesfeest in Delft wel een week duren. Ik verheugde mij al op de mooi verlichte huizen, de kerstboom op de Markt, de warme chocolademelk en de prachtige muziek in de kerken. Helaas, het mag niet zo zijn. Corona gooit ook dit jaar roet in het eten.

Maar niet getreurd. Verleden jaar ben ik samen met mijn man toch de Delftse kerstsfeer gaan opsnuiven. Dat gaan we zeker weer doen. Nu zijn de winkels en horeca gelukkig nog tot 17.00 uur open, in 2020 was alles potdicht.

Wij zijn rond 15.00 uur gestart, zodat het langzaam donker werd. Het was toen behoorlijk koud. Sommige (horeca) zaken wilden toch de bezoekers iets aanbieden, zoals koffie, warme chocolade of een kom snert. Maar wel buiten oppeuzelen. Zelfs het Italiaans ijs op de Markt werd gretig gegeten. De grote kerstboom was aangestoken en dat gaan ze dit jaar ook weer doen.

Op dinsdag 14 december om 19.00 uur kun je opnieuw  online zien hoe de duizenden lichtjes in de kerstboom op de Markt worden ontstoken. Via Facebookpagina ‘De Donkere dagen van Delft’ of de ‘Gemeente Delft’ is het te volgen. Het zal niet zo’n spektakel als voorgaande jaren zijn, maar nu kan je toch meegenieten.

Naast al het moois wat Delft te bieden had, was de sanitaire stop best wel een dingetje.  Alles zat op slot, dus ook voor de hoge nood. Kregen we een tip van een aardig stel: als je daar ‘koffie to go’ besteld, mag je daar ook naar het toilet. Kijk, dat is ook kerstsfeer.

Naast de mooie verlichte grachten, klein Venetië wordt Delft ook genoemd, en de Markt, is een rondgang langs de kerken een must in Delft. Je hebt de Nieuwe Kerk op Markt, de Oude Kerk (Scheve Jan) op het Geestkerkhof en de Maria van Jessekerk op de Burgwal. Zij zijn juist in deze tijd zeker een bezoekje waard.  Je hebt wel een QR code en een ticket nodig!

Veel plezier in deze toch donkere dagen.

Tickets Oude en Nieuwe kerk Delft

Print dit artikel

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Reacties

1 Reactie

  1. Jan

    Leuk artikel Anja over de stad waar ik 18 jaar heb gewerkt. In het centrum, inderdaad klein Venetië.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...