Het Zimmertje

door | 14 december 2021 | Doen, Je buurt, Ontmoeten

In Groenoord is er een wijk waarvan de straten en pleinen vernoemd zijn naar beroemde musici waaronder de violist Louis Zimmermann.

Op het Louis Zimmermannplein nummer 55a zit ‘Het Zimmertje’ waar ouderen van harte welkom zijn voor een praatje met een kopje koffie of thee. Er zijn ook leuke activiteiten zoals biljarten, 3D-kaarten maken en verschillende workshops.

Leni Vredebregt, die al 40 jaar op het Zimmermannplein woont, verzorgt deze inloop al zo’n 15 jaar en ik ging er ook een kopje koffie drinken. Leni ontving mij hartelijk en enkele dames en een heer zaten al aan de koffie met elkaar te kletsen. Het onderkomen is een ruimte dat eerst uit een, op de begane grond gelegen, eenkamerflatje bestond. Later kwam daar het naastgelegen flatje bij. Het interieur ziet er knus en gezellig uit.

Terwijl Leni voor mij een kopje koffie ging halen, vroeg ik aan de dames of ze het hier naar hun zin hadden. Het antwoord kwam in koor: “Nou en of !”. De mevrouw naast me vertelde dat ze iedere dag komt. Samen met haar man woont ze bijna 54 jaar in deze flat, zijn allebei ruim 80 jaar en haar man verzorgt nog elke dag de tuin. De overige dames komen vaak, maar niet elke dag.

Intussen had Leni een kopje koffie voor mij neergezet en vroeg ik haar hoe ze zo gekomen was om dit voor ouderen te realiseren. Er was en is nog steeds veel eenzaamheid onder hen vertelde ze, en daar wil ik iets aan doen. Ze schreef de gemeente een brief, kreeg alle medewerking en zo ontstond, met een verwijzing naar Zimmermann, ‘Het Zimmertje’.

Gelukkig hebben een aardig aantal ouderen de weg er naar toe gevonden, waar ze leuk bezig zijn. Elke werkdag is het geopend van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Alleen vrijdagmiddag is ‘Het Zimmertje’ gesloten. 

Het Zimmertje

Voor meer informatie.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Een oorlogskind (1940), moeder, grootmoeder, overgrootmoeder en nog lekker bezig met van alles. Golfen, bridgen, schrijven, vrijwilliger in het Stedelijk Museum en nog een aantal zaken. Mijn leven is dus niet saai en ….. ‘Carpe Diem’ is mijn motto!

Reacties

1 Reactie

  1. Jan

    Heel leuk artikel Petty. En wat prachtig initiatief. Klein, maar fijn.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...