Wedden dat je ze hebt!

door | 15 december 2021 | Doen, Hobby's

Wat dan? Dozen met dia’s. Staan die bij je in de kelder of op zolder? En ook de oude camera? Misschien tijd om daar wat mee te doen. Je bent gepensioneerd, dus tijd genoeg. Zeker in de donkere dagen voor en na Kerstmis.

Dia’s met de kinderen, vrienden, van vroege vakanties. Zonde om zo maar te laten staan. Hoe pak je dat aan? Ten eerste koop je een diaviewer. Een apparaatje waarmee je de dia’s kan bekijken en selecteren. Voor € 40,– koop je al een goede.   Alle dia’s waar familie, vrienden en kennissen op staan selecteer je uit. De rest met kerken, bomen, bossen en anderszins beelden gooi je weg. Daar heeft het nageslacht niet veel mee. Want daar doe je het voor!!

Alles geselecteerd? Laat een bedrijf ze op DVD of USB zetten. Kost een paar centen, maar dan heb je wel een heel verleden vastgelegd. Heel veel waard dus. De meeste smart televisies hebben een usb aansluiting en ook een snelle processor. Stick erin en kijken maar!

Maar…..veel leuker is het om de dia’s te monteren. Een mooie presentatie van maken. Met tussen iedere dia een overgang, desgewenst een tekst erbij die beschrijft wie je ziet op beeld en waar het was. Een muziekje erachter en de mooie presentatie kun je laten zien aan de kinderen en kleinkinderen.  De oh’s en ah’s zijn niet van de lucht. Want zij zien alles 50 jaar terug in de tijd. Laat een dia niet langer dan 3, hooguit 4 seconden voorstaan. Oude films? Kan ook . Oriënteer jezelf op internet. Maak een nieuwe hobby, altijd goed voor de geest en de waardering is groot. Succes verzekerd!!!

Computertotaal

De beste gratis tools voor videobewerking.
En voor betaalde programma’s kijk bijv. Pinnacle

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *