Een schootkussen, handig!

door | 16 december 2021 | Thuis, Wonen

Advies door
Rogplus

Zoek je een handige oplossing om op je schoot iets creatiefs tedoen?

Mijn oma hield altijd veel van puzzelen in puzzelboekjes. Toen zij ouder werd, werd dit lastiger voor haar om dit op schoot te doen in haar sta-op-stoel. Mijn oma kreeg een keer voor haar verjaardag een handig schootkussen, een soort dienblad met een kussen. Het kussen vormt zich naar de benen, waardoor dit stabiel blijft liggen. Het dienblad zorgt voor een stevige ondergrond om te lezen of schrijven. Later gebeurde het ook regelmatig dat mijn oma zo gemakkelijk kon eten in haar stoel.

Tegenwoordig zijn er verschillende varianten op dit kussen te vinden. En hebben ze verschillende namen zoals schootkussen, laptray, tabletkussen en/of laptopkussen. Sommige zijn zelfs voorzien van een leeslampje, bekerhouder en/of tablethouder. Een schootkussen kan ook een handig hulpmiddel zijn als je gebruik maakt van een rolstoel. Het kussen ligt stabiel op je schoot en door het kussen straalt de warmte van een kopje thee of van een warme maaltijd niet door naar je schoot.

Als je een schootkussen te laag vind kun je ook een soort overschuiftafeltje gebruiken. Deze tafeltjes zijn over het algemeen wat hoger en sommige varianten zijn makkelijk verrijdbaar en daardoor makkelijk over je stoel en schoot te schuiven.

Middels deze handige hulpmiddelen heb je je spullen binnen handbereik en hoef je niet ver te strekken of te reiken om je drinken of iets dergelijks te pakken. Zo maak je het jezelf weer wat gemakkelijker.

 

foto Ikea.nl

Schootkussen

Voor meer informatie zie de website.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
In mijn werk als WMO consulent vind ik het leuk om te zoeken naar een passende oplossing op maat, waarbij mensen zelf ook actief meedoen in het oplossen van de problemen die ze tegenkomen. Naast mijn werk ben ik druk met mijn gezin, honden en hardlopen.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...