Mijmeringen bij de kerstboom

door | 20 december 2021 | Tijd voor jezelf, Vief

Zingeving door
Het Labyrinth

Ik kijk naar buiten en ik zie dat mijn tuin nog behoorlijk groen oogt, ook als is het bijna winter. Binnen staat er inmiddels een boom, eveneens groen. De versierde kerstboom staat traditioneel in de huiskamer. Best gek eigenlijk, om een paar weken per jaar een boom in huis te zetten.

Los van het traditionele gedachtengoed achter de kerstboom weet ik wat het voor ons thuis betekent.

Mijn zoon vroeg eind november al; ‘Mam, wanneer ga je de kerstboom kopen?’. 

Wij hebben er met elkaar een gezinstraditie van gemaakt. Ik doe de lichtjes en de overige basisversieringen in de boom. En de kinderen hangen hun eigen versiering met bijzondere betekenis in de boom. Het geeft ons een warm, knus en geborgen gevoel. Die boom in de hoek met die prachtige lichtjes. Iets wat jaarlijks terugkeert, het geeft houvast, sommige dingen veranderen niet.

Met de winter in aantocht keer ik net als de natuur ook naar binnen. Ik zoek de stilte in en om mij heen. Als vanzelf blik ik terug op het afgelopen jaar. Wat is er zoal gepasseerd? Ik probeer voor mijzelf de hoogte en dieptepunten te benoemen. En meer nog de persoonlijke groei die ik heb gemaakt.

Herinneringen aan grote en kleine momenten van geluk komen naar de oppervlakte. En ik bekijk ze met een glimlach. Het maakt dat ik mij licht voel. In tegenstelling tot de zwaarte die er afgelopen jaar ook zeker is geweest.

Naast de verliezen die ik heb gevoeld en ervaren heb ik ook veel mogen behouden. Eén van de schatten die ik met mij mee blijf dragen is vertrouwen. Vertrouwen op een betere wereld. Vertrouwen op de liefde die in ieder mens aanwezig is.

  • Wie of wat heb je moeten/kunnen loslaten?
  • Wie of wat heeft dit jaar jou gebracht?
  • Wat verlang je voor het nieuwe jaar?

Iets om over na te denken…

Ik wens jou liefdevolle dagen en een positieve mindset!

Voor Positiviteit

Positief denken, leven en werken.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een vrouw in de kracht van mijn leven; ik geniet van en stuntel met de rollen als (bonus) moeder, partner, dochter en vriendin. Als therapeut en coach werk ik met veel liefde en plezier in mijn praktijk. Om lekker te ontspannen wandel en kampeer ik graag in de natuur. En van dansen, muziek luisteren en spelen word ik ook blij!

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...