De beste wensen!

door | 24 december 2021 | Fiefjes, Groetjes van Fief

Jarenlang werden er met de feestdagen kaartjes met de beste wensen gestuurd. Naar familie, vrienden en kennissen. De ontvangen kaartjes werden dan opgehangen aan een mooi rood lint of op de kast gezet. Die kaartjes werden met de hand geschreven en vaak met een persoonlijke noot.

Tegenwoordig gebeurt dit steeds vaker via social media. Alles in één keer. Minder persoonlijk.

Makkelijk, dat wel. Gevolg is wel dat er geen kaartjes meer staan op de kast. Dat gaf toch ook een bepaalde gezelligheid. Je eigen populariteit kon afgelezen worden aan de hoeveelheid ontvangen kaartjes. Er werd aan je gedacht, je telde mee. Natuurlijk, bij een grote familie ontving je al gauw veel kaartjes.

Wat schetst de verbazing? Door de corona worden er dit jaar weer veel meer kaartjes gestuurd. Eens temeer het bewijs dat in deze afstandelijke coronatijd de behoefte aan persoonlijke aandacht heel sterk aanwezig is. Vergaderen via Zoom of Teams is handig, maar heel erg afstandelijk, je ziet nauwelijks veelzeggende lichaamstaal. Zo ook met de feestdagen wensen. Digitaal is leuk, maar mist een persoonlijke noot.

We hebben allemaal in meer of mindere mate te maken met omstandigheden die moeilijk zijn, zoals gezondheidsproblemen of het gemis van dierbaren. Graag zouden we als Fief iedereen persoonlijk bericht willen sturen. Helaas is dat niet te doen.

Daarom sturen wij digitaal onze wensen van de redactieleden en de rubriekschrijvers, zeker niet minder gemeend. Fief is er voor jullie!!

Bekijk de film met de beste wensen hier. Veel kijkplezier.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...