Mijn kerstdiner

door | 25 december 2021 | Fiefjes, Verhalen

Kerstverhalen. Ik vind het altijd leuk om ze van anderen te lezen en daarom besloot ik om de mijne met jullie te delen.

Mijn kerstverhaal gaat meerdere generaties terug. Ik weet ze pas te vertellen vanaf het moment dat ik ze kan herinneren. Ik was een jaar of 4 (dus bijna 50 jaar geleden). Mijn oma en opa hadden 6 kinderen. Mijn vader is hun oudste zoon. Mijn zus is hun oudste kleindochter. Dit even ter uitleg van de familie.

Als laatste wil ik ook nog kwijt dat de generaties na mijn oma het kerstfeest met elkaar in ere willen houden. Ook al zijn opa en oma er nu niet meer, ze hebben in al die jaren wat (schoon)kinderen geleerd hoe het moest.

Omdat de groep op een gegeven moment ook te groot werd om in het huis van oma te houden, werd de maaltijd met aansluitend een gezellige avond, in de garage van de jongste broer van mijn vader gehouden. Ook deze werd weer met zijn allen omgetoverd tot een gezellige plek om samen te zijn. Het gezin bestond inmiddels uit 42 personen.

 

En nu was ikzelf voor de tweede keer in de weer om 1e kerstdag samen te vieren. Alleen dat gaat dit jaar niet lukken vanwege de maatregelen. Maar het komt vast wel weer!!

Ik wens jullie fijne dagen.

Laat een reactie achter

4 reactie(s)
Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

4 Reacties

 1. Ruud

  Wat een heerlijk herkenbaar verhaal. Dankjewel dat je dit met ons wilde delen

  Antwoord
  • Sonja

   Graag gedaan Ruud, ik vind het ook leuk om de verhalen van een ander te lezen.

   Antwoord
 2. Jan

  Leuk Sonja, een kijkje in de keuken van de familie Brand.

  Antwoord
  • Sonja

   Hoi Jan, dit is een kijkje in de keuken van familie Rebers 🙂 de familie Brand was nog net niet in beeld.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *