Glijdend het jaar uit!

door | 27 december 2021 | Gezondheid, Vief

De donkere dagen staan weer voor de deur, helaas gaan deze dagen ook regelmatig met gladheid gepaard. Het risico op vallen wordt dan extra groot. Maar daar kun je wat tegen doen.

Soms kan het bij lichte vorst al verraderlijk glad zijn. Zeker op stoepen waar de strooiwagens moeilijk kunnen komen. En heel soms helpt het strooizout ook niet genoeg. Je wilt natuurlijk tijdens het wandelen niet vallen met het risico dat je iets breekt. Daarom volgen hier een aantal tips om toch op pad te kunnen gaan wanneer het glad is.

Tip 1: loop rustig en voorzichtig. Kijk goed waar je je voeten neer zet, zodat je bijvoorbeeld niet op een kleine helling stapt. Hierdoor zou je automatisch al een beetje kunnen gaan glijden. Ook het lopen als een pinguïn kan helpen als het buiten glad is. Het beste is om dan je voeten iets meer naar buiten neer te zetten en kleine stappen te nemen. Ook helpt het om je voeten minder hoog op te tillen.

Tip 2: kies de juiste schoenen. Het beste is om platte schoenen te kiezen, want met een hak is het schoenoppervlak kleiner en glij je sneller uit. Ook is het materiaal van de zool belangrijk. Zo werkt een dikke rubberen zool beter tegen de gladheid. En als je helemaal geen risico wilt nemen, kan je altijd nog snowboots aantrekken.

Tip 3: extra hulpmiddel. Er bestaan tegenwoordig ook anti slipzolen. Deze zorgen voor meer grip. Je kunt de anti slipzolen makkelijk onder je eigen schoenen vast maken. Vroeger gebruikte je hier ijzertjes voor of je deed je sokken over je schoenen heen ?

Ik wens jullie allemaal veilige kilometers tijdens de gladheid!

Decathlon

Antislipzolen kun je bij meerdere winkels kopen, zoals bij de Decathlon.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik studeer ergotherapie. Ik loop stage bij Rogplus, zo ben ik terecht gekomen bij Fief. Ik hou me graag bezig met ouderen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *