Meten is weten

door | 4 januari 2022 | Gezondheid, Vief

Misschien ben je al bezig de kerstkilo’s er weer af te werken of wil je jouw leven veranderen en definitief afvallen. Een slimme weegschaal kan je daarbij helpen.

Een slimme weegschaal is een apparaat wat niet alleen je gewicht meet maar ook je vetpercentage en deze metingen opslaat in een app op je smartphone of tablet. Vaak kun je aan dezelfde app ook nog ander apparaten van hetzelfde merk koppelen, zoals bijvoorbeeld een bloeddrukmeter.

Heb je een slimme weegschaal nodig als je aan je gewicht wil werken?
Nou beslist niet, je moet een weegschaal hebben die nauwkeurig weegt dus bij voorkeur wel een model wat digitaal meet dus geen mechanisch exemplaar. En in plaats van een app kun je ook een opschrijfboekje gebruiken. Handig is het zeker wel.

Wat is het voordeel dan van zo’n weegschaal?

Het is vooral het gemak, je staat op de weegschaal, die meet je gewicht, je vetpercentage en slaat dat op in de app, waarbij je de dag score, maar ook handige grafieken over de tijd krijgt. Je kunt de weegschaal met meerdere personen tegelijkertijd gebruiken, de weegschaal herkent aan het gewicht wie je bent. Wegen jij en je partner ongeveer hetzelfde, dan toont de schaal een afkorting van jullie namen in de hoeken van de display, zet je gewicht op de voet bij jouw naam en de nieuwe meting wordt geregistreerd. Je kunt de meting ook laten registreren door Google fit of Apple gezondheid.

En verder

Zelf heb ik een weegschaal van Withings, maar er zijn veel andere merken. Kijk wat bij jou en je budget past. En je gewicht is een middel om beter te gaan voelen en geen doel. Het beste weeg je jezelf één keer in de week op hetzelfde tijdstip, ’s morgens voor het ontbijt.

Smarthomeweb.nl

Meer weten over slimme weegschalen?

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *