De telefoonarm

door | 6 januari 2022 | Gezondheid, Vief

Bewegen door
Elkanderz

Wat is dat nu weer? Je kan het vergelijken met de tennis- en of golfarm.  Gemiddeld houden we onze telefoon 2 uur per dag vast, echt waar!

Bij langdurig in dezelfde hand vasthouden van de telefoon of de tablet ben je de arm flink aan het overbelasten. Hierbij overbelast je handspieren, polsspieren, onderarmspieren, bovenarmspieren, schouders en uiteindelijk ook de nek- en bovenrugspieren.

We houden het nu even bij de arm.

Door het vasthouden knijpen we licht om de telefoon vast te houden en tegelijkertijd houden we de telefoon ook omhoog. Dit vergt veel van de hand-, pols- en onderarmspieren. Als je dit te lang doet gaan de spieren protesteren en als je dit (te lang) negeert krijg je klachten. Deze kunnen zich uiten in blessures als het carpaaltunnelsyndroom, tennisarm en golfarm. Uiteindelijk lijdt dit, n aast pijnklachten, tot het spontaan iets uit je handen laten vallen of tot iets niet meer kunnen uitvoeren.

Wat kan je hier tegen doen?

 • De telefoon minder gebruikenwink
 • Leg de telefoon neer i.p.v. vast te houden

Je kan de handspieren ook stimuleren door in een stressballetje te knijpen.

Belangrijk is het strekken van de onderarm! Dit doe je door je handpalm vlak op de eettafel te leggen en al staande je arm te strekken, afwisselend de vingers naar voren of achteren gericht. Dit mag ook met gestrekte arm tegen de muur.

Zelfmassage mag ook door de onderarm te kneden van de pols naar de elleboog toe. Een paracetamol kan ook even helpen, maar hierdoor verdwijnt de blessure zeker niet!

Helpt dit alles niet, raadpleeg dan een masseur of fysiotherapeut.

 

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Ik ben o.a. massagetherapeut en beweegkuurinstructeur bij Elkanderz. Vitaliteit, bewegen en beweeglijkheid, daar hou ik me mee bezig bij Fief.

Reacties

2 Reacties

 1. Elkan

  Ik heb de foto’s toegevoegd. Probeer bij de oefeningen de onderarmspieren flink op spanning te zetten.

  Antwoord
 2. Anja

  Bij een tennis en golfarm heb je verschillende oefeningen, die juist tegenovergesteld zijn. De oefening die je hier beschrijft is voor mij onduidelijk. Kan er ook een foto bij?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...