Senioren wonen met voorrang

door | 12 januari 2022 | Thuis, Wonen

Mevrouw Breedijk en haar man verhuisden in september naar een senioren appartement. Ze lieten een grote eengezinswoning achter. ‘Mijn man is een hobbyist en nog steeds aan het ruimen’, lacht ze. ‘Die hele zolder van ‘m past echt niet in z’n nieuwe kamertje. Maar hij is hier net als ik dolgelukkig.’

Het was al een aantal jaren geleden dat ze haar man aankeek en zei: ‘Dit wordt hier allemaal veel te groot.’ De kinderen waren allang de deur uit. De kleinkinderen zo groot dat ze niet meer kwamen logeren. ‘Wat moet je dan met een huis met drie verdiepingen?’ Ook de tuin was groot. ‘Mijn man is helemaal gek van tuinieren. Maar ja, je wordt toch een dagje ouder. Om dan de hele dag met je billen omhoog in die tuin te staan om alles schoon te houden.’ Ook hadden ze aan twee kanten nieuwe buren gekregen met kleine kinderen. Eigenlijk woonden in de hele buurt weer veel nieuwe, jonge mensen. ‘Die kinderen sjezen dan met hun fietsje langs je poort of je auto. En ze spelen in de zomer tot laat buiten. We waren wel toe aan wat meer rust.’ Ze lacht: ‘We voelden ons zo langzamerhand een stelletje oude mutsen daar. En weet je wat zo leuk is? Hier voelen we ons helemaal niet meer oud.’

Voorrang voor ouderen met een grote woning
Het appartement waar ze nu wonen, kregen de heer en mevrouw Breedijk via de pilot “Doorstroom Senioren”. Dit is een project van woningcorporatie Woonplus Schiedam. Senioren die in een grote Woonplus-woning wonen, kunnen zich op een aparte wachtlijst laten zetten. Ze hoeven dan niet meer te reageren op woningen bij Woonnet en krijgen een vaste contactpersoon bij Woonplus. Komt er iets vrij in een seniorenflat? Dan worden ze hierover gebeld.

Meer informatie

Het volledige verhaal van mevrouw Breedijk en meer informatie over de pilot “Doorstroom Senioren” vind je via onderstaande link.

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

2 Reacties

 1. hwjm koevermans

  Ik zit in een koophuis met mijn vrouw die niet is van Woonplus, kom ik dan ook eventueel in aanmerking voor een woning? Wij staan een paar jaar ingeschreven bij WoonnetRijnmond. Mijn vrouw heeft COPD en we hebben ook een traplift. Alleen de douche moet verbouwd worden.

  Antwoord
  • Sonja

   Hallo meneer Koevermans, voo zover wij weten is het inderdaad niet mogelijk om met een koophuis gebruik te maken van de regeling, maar we adviseren je om met Woonplus contact op te nemen en jouw situatie uit te leggen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *