Zet je doelen voor het nieuwe jaar!

door | 13 januari 2022 | Tijd voor jezelf, Vief

Het maken van doelen is van elke leeftijd. Natuurlijk zullen je doelen er anders uit zien als 25-jarige dan als je de 70 gepasseerd bent. Het maken van doelen geeft ons echter een gevoel van richting.

Het vervullen van doelen geeft een gevoel van voldoening en persoonlijke vervulling. Dit kan je een gevoel van geluk en zelfvertrouwen geven. Zonder doelen om na te streven is het leven letterlijk doelloos, het mist een richting en zin. Je zult eerder gaan piekeren en je zorgen gaan maken.

Zorg daarom dat je iets hebt om naar uit te zien, om je energie op te richten, zodat je bij het wakker worden kunt zeggen: ‘Vandaag ga ik lekker aan de slag met waar ik mij goed bij voel’. Een doel hoeft niet iets groots te zijn. Het gaat er om dat het voor jou belangrijk is.

Voorbeelden van doelen kunnen zijn:

  • Ik wil meer bewegen en fit blijven
  • Ik wil elke week een nieuw recept uitproberen
  • Ik wil een muziekinstrument leren bespelen
  • Ik wil leren schilderen of potten bakken
  • Ik wil gaan onderzoeken of ik kan deelnemen aan activiteiten in mijn wijk
  • Ik wil nieuwe mensen leren kennen

Ga er eens voor zitten! Bedenk wat je eigenlijk al steeds wilde gaan doen, maar waar het steeds niet van komt. Waar je blij van wordt, van de gedachte alleen al of iets dat je graag wilt bereiken en waar je meer discipline voor nodig hebt.

En…maak je doelen inzichtelijk door ze op te schrijven in een boekje. Maak vaste evaluatie momenten; hoe vorder je? Kun je aan het einde van het jaar met voldoening terugkijken op je inzet?

Veel plezier gewenst met het verwezenlijken van je doelen en dromen in het nieuwe jaar dat voor je ligt!

 

 

 

foto is afkomstig van FlickR

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik werk met veel plezier als WMO consulent bij Rogplus. In mijn vrije tijd wandel ik graag met mijn hondje Bob! Om mentaal en fysiek lenig te blijven, doe ik een aantal keer per week yoga online.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *