Rondschuifelen in huis

door | 18 januari 2022 | Gezondheid, Vief

Hoe heerlijk is het in deze koude tijd om warme zachte pantoffels in huis aan te doen.

Dat is leuk voor even, maar niet om er de hele dag op te lopen. Vooral nu in coronatijd zijn we veel thuis en hebben we de neiging om lekker zittende gemakskleding en -schoeisel aan te trekken.

Het kan funest voor je voeten en je lichaamshouding zijn. Je kan er zomaar allerlei lichamelijke klachten door krijgen. Tevens geeft het je weinig stabiliteit. Een uitglijder is zo gemaakt.

Zelf draag ik al jaren, door een podoloog aangemeten, inlegzooltjes. Ik zorg ieder jaar voor nieuwe en die moeten overal in passen, ook in mijn huisslippers. Dat is best nog een gepuzzel. Mijn ‘pantoffels’  zijn instapslippers met een stevige zool, die mijn hele voet omsluiten. Nu merk ik dat ik toch klachten krijg en geloof ik dat ik aan nieuwe toe ben. Tja, alles wordt ouder, inclusief jezelf!  Een goede gerenommeerde schoenenzaak kan je hiermee op weg helpen.

Ken je dat ook? Dat je iemand herkent aan zijn loop. Ik  ken zo’n iemand, het is een wat oudere man. Van een afstand hoor ik zijn geschuifel. Swiffel, swaffel, swiffel.  Aan zijn voeten draagt hij slappe sloffen. Hoe onstabiel is dat.

Waarom vertel ik dit? Ik trek mij dit aan. Hij kan hierdoor gemakkelijk struikelen en vallen. Daarbij ziet hij ook nog eens zeer slecht. Ik zou wensen dat iemand in zijn omgeving hier aandacht aan besteedde. Ik ben daarvoor niet de geschikte persoon, schat ik in. Maar wie weet trek ik binnenkort de stoute schoenen (of pantoffels) aan en ga ik een praatje met hem maken.

Max vandaag

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Jan

    Swiffel even naar de man toe en zeg hem dat die goed schoeisel moet dragen.
    Gewoon doen Anja!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *