Extra daglicht in de winter

door | 24 januari 2022 | Gezondheid, Vief

Heb jij weleens een daglichtlamp gehoord? Ik niet. Ik hoorde erover en ben toen online gaan zoeken wat het is en welke voordelen er aan een daglichtlamp zitten.

Een daglichtlamp stimuleert het daglicht, die je normaal buiten op doet.

Daglicht is erg gezond voor je, het verbetert je humeur, je brein en je nachtrust. Onze biologische klok wordt ook beïnvloedt door het daglicht, en het zorgt op die manier dat we energiek en fris zijn. Zonder licht zou het leven onvoorstelbaar en niet mogelijk zijn. We hebben licht nodig om ons te kunnen oriënteren, voortbewegen, kunnen waarnemen.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een daglichtlamp?
Ten eerste is de lichtsterkte erg belangrijk, Dat kan erg variëren. De sterkte van de lampen die gebruikt worden in de behandeling van winterdepressie is tegenwoordig doorgaans 10.000 lux, terwijl het licht buiten op een zomerse dag gemakkelijk 100.000 lux kan halen. Lux is een eenheid van lichtsterkte. Een lux is de hoeveel licht die een kaars geeft, waargenomen op een afstand van een meter. Kantoorverlichting is doorgaans niet hoger dan 500 lux.

Een daglichtlamp is aan te raden voor mensen die in de wintermaanden veelal moe zijn en moeite hebben met opstaan. Of überhaupt moeite hebben met opstaan in het donker.

Een algemeen bekende online webwinkel zoals Bol.com verkoopt daglichtlampen. Daarnaast verkoopt Coolblue ook deze lampen. Of kijk op de link en lees er meer over.

Laat het licht schijnen in de wintermaanden en voel je weer fris en energiek!

Slaapwijsheid

De 7 best geteste daglichtlampen.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik studeer ergotherapie. Ik loop stage bij Rogplus, zo ben ik terecht gekomen bij Fief. Ik hou me graag bezig met ouderen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *