Team Buurtvrouw

door | 26 januari 2022 | Doen, Ontmoeten

Buurtvrouw is een verbindend en vernieuwend sociaal ondernemer. Een combinatie van begeleiden, coachen, leren, dagbesteding en activiteiten waarmee wij enerzijds buren samenbrengen en tegelijkertijd deze activiteiten en het gebouw inzetten als leer-werkmiddel voor mensen met unieke talenten en een beperking of psychische kwetsbaarheid.

Wij doen dit door zelf het gebouw en omliggend terrein te beheren en steeds een stukje mooier te maken. Dit moois delen we met de buurt. Bijvoorbeeld door een buurtbakkie in één van onze sfeervolle huiskamers of burenbezoek. Daarnaast bakken we in onze professionele keuken de heerlijkste taarten en de lekkerste koekjes. We koken voor, door en met de buurt.

En we bieden podium, netwerk, opslag en samenwerking voor andere ondernemende buren. Zo hebben wij een webwinkel met Atelier Koek en Loer en A Work of Art (Driedubbeltjes). En een buitenwinkel die tijdens kleine en grote evenementen extra open is.

Daarnaast runnen wij een weggeef/ruil winkel met de naam Noodzaak. Vanuit de Noodzaak organiseren wij op vrijwillige basis kleine hand- en spandiensten, veroorzaken we onverwachte verbindingen, houden we de buurt schoon en bieden wij vanuit duurzaamheid een mogelijkheid om “alles dat de één over heeft, te delen met de ander die dat nodig heeft” in het kader van “een buur voor een buur”.  Zo is onze buurtbieb dagelijks gevuld met boeken, kleine kadootjes en boodschappen.

Tegelijk is alles wat wij doen en dus elke keer dat iemand gebruik maakt van onze activiteiten – als je bij ons binnenstapt of bij ons iets besteld – een leer- of ervaarmoment voor onze kwetsbare maar talentvolle jongeren. Hoe tof is dat!?

 

 Foto: Hans Sloot fotografie

Buurtvrouw

Laat een reactie achter

0 reactie(s)

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *