Vlaardingers in beweging

door | 2 februari 2022 | Doen, Sporten

Vlaardingers kunnen starten met hun goede voornemens! Vanaf januari 2022 kun je gratis kennismaken met laagdrempelig sport- en beweegaanbod.

Het programma is bedoeld voor Vlaardingers die weinig ervaring hebben met bewegen, na lange tijd weer willen gaan bewegen of mensen met fysieke en/of mentale klachten. Er wordt dankzij een bijdrage vanuit het Vlaardings Sportakkoord in 2022 en 2023 vier keer per jaar een kennismakingstraject aangeboden.

Je maakt in een periode van 8 weken in een vaste groep kennis met laagdrempelig beweegaanbod bij verschillende sport- en beweegaanbieders. Het gaat om wandelen bij AV Fortuna, Fithockey bij VMHC Pollux, golf bij GV Schinkelshoek, tennis bij VLTC, Samen Buiten Bewegen via Argos Zorggroep en begeleid sporten bij Fysiotherapie Hoog Lede of Fernhout Fysiotherapie.

Plezier en het opbouwen van zelfvertrouwen staat voorop! Bij elke activiteit is er een buurtsportcoach van Vlaardingen in Beweging (ViB) aanwezig om iedereen te ondersteunen. De buurtsportcoach begeleidt je ook na afloop bij het maken van een keuze of bij het vinden van een andere activiteit als je de juiste nog niet gevonden hebt.

Structureel bewegen voor iedereen! Alle Vlaardingers moeten kunnen sporten of bewegen! Er is veel behoefte aan laagdrempelig sport- en beweegaanbod, maar voor veel mensen is de stap daar naartoe te groot.

Deelname is gratis! De planning is te vinden op de website.

Vind je het lastig om met sporten te beginnen of weet je niet welke activiteit bij je past? Neem dan contact op met Lucia, buurtsportcoach Zorg bij ViB: lucia@stichtingvib.nl

Sporten of bewegen met een uitdaging of beperking
Heb je een uitdaging of beperking? Klik dan hier. Er worden dan een paar vragen gesteld over (aangepast) sporten en bewegen. Het maakt niet uit of je al wel of niet sport of hoe oud of jong je bent. Invullen kan t/m dinsdag 15 maart 2022.

Door het invullen van de vragenlijst wordt er gekeken wat goed gaat en wat beter kan. Klik hier voor meer informatie. Heb je vragen? Neem dan contact op met Monica van Houwelingen (beweegcoach bij VTV) via telefoonnummer: 06 – 10 74 47 46.

Vlaardingen in beweging

Kijk hier voor meer informatie over het programma.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Het creatieve brein achter Fief. Ik ben getrouwd met Marco en we hebben een lieve zoon en schoondochter. In onze vrije tijd gaan we er graag op uit of lig ik in de knoop bij yoga. Genieten van elkaar staat voorop!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *