Ezeltje, strek je!

door | 3 februari 2022 | Gezondheid, Vief

Bewegen door
Elkanderz

Is rekken en strekken nou echt zo belangrijk?

Jazeker!

Bij het ouder worden, worden ook de spieren slapper. Daardoor wordt je minder mobiel. Met rekken en strekken kan je dit enigszins voorkomen.

Mensen die minder mobiel zijn, lijden aan hart- en vaatziekten of diabetici hebben helemaal baat bij het rekken en strekken. Hierdoor neemt de doorbloeding naar het einde van de armen en benen toe.

Je hebt er wel wat discipline voor nodig om dit met enige regelmaat te doen. Een dagelijkse uitvoering geeft het beste resultaat. 

Het voordeel van rekken en strekken is dat het de mobiliteit van de gewrichten verbetert, waardoor het bewegen soepeler gaat. Je zal bijvoorbeeld merken dat je soepeler kan wandelen en de schouders makkelijker kan bewegen. Nog een voordeel is dat je, als je de oefeningen regelmatig (en bij voorkeur dagelijks) doet, de activiteiten langer kan volhouden en daardoor het uithoudingsvermogen ook stimuleert. 

In het bijgevoegde YouTube filmpje kan je meedoen met de oefeningen voor beginners.

Zijn ze toch te moeilijk of kan je ze door beperkingen niet uitvoeren, doe ze dan zover je kunt. Het toch proberen is altijd beter dan niets doen.

Succes!

Spieren rekken en strekken

Bekijk hier het filmpje met de oefeningen voor beginners.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik ben o.a. massagetherapeut en beweegkuurinstructeur bij Elkanderz. Vitaliteit, bewegen en beweeglijkheid, daar hou ik me mee bezig bij Fief.

Reacties

1 Reactie

  1. Francina

    Hartelijk dank! Heel duidelijke oefeningen, daar heb ik wat aan.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...