Mantelzorg kost geld

door | 7 februari 2022 | (Mantel-)zorg, Vief

Mantelzorg door
Minters Mantelzorg

Een stevige titel deze keer. Eentje om over na te denken, een stelling ter discussie.

Mantelzorgconsulenten zien in veel gevallen dat dit wel degelijk het geval is, dat mantelzorg geld kost. Denkt u maar eens aan benzine en parkeerkosten. Soms ook erger, bijvoorbeeld als je genoodzaakt bent om minder uren te werken dan voorheen. Maar ook het maken van meer kosten zoals het betalen van een eigen bijdrage voor de zorg. Of de aanschaf van zaken die duur(der) zijn, maar nodig voor diegene die je verzorgt.

Dagelijks ontvangen wij van Minters Mantelzorg hier vragen over. De meest gestelde vraag is: waar kan ik een bepaalde vergoeding vragen? De afgelopen jaren zijn de mogelijkheden tot het terugvragen van kosten steeds minder geworden. Een tendens die zorgelijk is en nadelig is voor de mantelzorger.

Ieder jaar helpen de Sociaal Raadslieden van Minters ons om de wereld aan regels die te maken hebben met mogelijkheden tot vergoedingen weer up to date te maken en op een rijtje te zetten voor de regio Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

Dit overzicht is voor iedereen gratis in te zien op onze website.

Het is vaak een gepuzzel, maar kom je er niet uit dan zijn wij er om te helpen nog beter overzicht te krijgen. Neem dan contact op met onze afdeling via info@mintersmantelzorg.nl of 010-4351022 (afdeling mantelzorg)

[print-me title="Print dit artikel" target=".printartikel"/]

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik maak onderdeel uit van team Minters Mantelzorg en ben werkzaam als consulent o.a. voor de gemeente Maassluis.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...