Een veilige trap!

door | 10 februari 2022 | Thuis, Wonen

Advies door
Rogplus

Bij een trap wordt al snel aan een traplift gedacht. Maar als het nog redelijk lukt om lopend boven te komen is het natuurlijk prima om in beweging te blijven! Er zijn meerdere hulpmiddelen om uw trap veilig te maken zonder dat daar direct een traplift voor nodig is.

Zelfklevende antislip strips of trapbekleding zijn een goedkope simpele manier om je trap veiliger te maken. Je kunt dit materiaal eenvoudig zelf op de trap monteren. Je hebt keuze uit verschillende materialen zoals rubber, bekleed aluminium of stof.

Zo kun je verlichting aan laten brengen langs of boven de trap zodat een donkere omgeving geen belemmering vormt.

Het is prettig wanneer je jezelf op de trap goed kunt vasthouden. Een trapleuning aan beide zijden van de trap kan hiervoor zorgen. Ronde trapleuningen hebben de voorkeur, omdat je ze goed kunt vasthouden. De leuningen moeten ongeveer op 5 centimeter van de muur zitten op een hoogte van 90 centimeter. Het is handig als deze leuning gelijk begint en eindigt met de trap.

Zorg er voor dat er geen spullen op de trap liggen. Dit beperkt je ruimte en je kunt hierover vallen.

Wandbeugels voorkomen val-ongelukken bij trappen en drempels. Bij een trap is dit vooral handig boven of onderaan de trap.

Als je niet alleen woont kun je ook vragen om (bijvoorbeeld je partner) mee te laten lopen. Als je de trap op gaat kan je partner het beste achter jou de trap op lopen en als je de trap af loopt je partner voor je uit.

Ik hoop dat je wat met deze tips kunt. 

Mijn huis past

Voor meer informatie

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben nu 3 jaar werkzaam bij Rogplus als WMO-consulent. Ik woon in de Hoekse Waard en ben getrouwd. Ik heb 2 zoons van 14 en 15 jaar. In mijn vrije tijd rijd ik graag motor en boks ik er graag een potje op los, meerdere keren per week.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...