Deur open of dicht!

door | 12 februari 2022 | Huishouden, Thuis

Luchten, luchten, luchten is mijn credo. Dan kan er niks gaan schimmelen en stinken.

Zo is er vaak onduidelijkheid over wel of niet de deur open houden van de vaatwasser en wasmachine.

Ik had vroeger de neiging om de deur van de vaatwasser, gelijk nadat hij gereed was, open te zetten. Dat was niet echt handig bleek later (gezien bij Radar). Want de hete stoom kan je aanrecht aantasten. Liever even dicht laten, dan kan die warmte ook de vaat drogen.

Bij mij thuis draait de vaatwasser aan het eind van de avond en in de ochtend is alles lekker droog. Wil je dan luchten, dan kun je de deur daarna op een kier zetten.  Elke maand één keer laten draaien met een vaatwasser-machinereiniger voorkomt ook veel vet- en kalkaanslag.  Sommige vaatwassers geven zelfs aan wanneer het tijd is om dat te doen..
Mocht hij toch gaan stinken dan zijn er vele remedies om dit op te lossen.

Ooit een tip (van een winkelier) gekregen om de vaatwastablet te halveren. Je snijdt de vaatwastablet dan doormidden. Bevalt prima! Scheelt de helft in de kosten en is goed voor het milieu. Misschien kun je dat ook eens proberen, maar dan wel op 60 graden wassen.

De wasmachine hetzelfde laken en pak. Alleen is het beter om na de was wel gelijk de deur open te zetten. Ook het doseerbakje zet ik open, dan verdampt het vocht makkelijker. Aangeraden wordt je wasmachine af en toe op 90 graden te laten draaien. Dat voorkomt ook aanslag en stank.

PS. Terugkomend op mijn tip van de vorige keer over de oven schoonmaken… De Baking Soda was helaas teleurstellend. Na vergeefse pogingen ‘W5 ovenschuim’ van de Lidl gebruikt. Dat werkte als een speer. 😀 Kwam het toch nog goed.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...