Vier de liefde!

door | 14 februari 2022 | Tijd voor jezelf, Vief

Zingeving door
Het Labyrinth

Valentijnsdag: is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. (bron Wikipedia)

Ja, dat is leuk en aardig. Maar wij hebben niet allemaal een partner. En als je een leuke partner getroffen hebt, dan hoeft hij niet attent te zijn. Of romantisch.

Ik hoor het je denken: ‘Hij hoeft niet speciaal op 14 februari te laten weten dat hij van mij houdt’. Of: ‘Wat een commercieel gedoe, de bloemen zijn ook nog eens extra duur’.

Oké. Nu even ophouden met deze nuchtere kijk op Valentijnsdag. Hoe fijn zou het zijn als je juist vandaag dat extra beetje aandacht krijgt? Ja, mee eens. Dat verdien je iedere dag.

Zie deze dag om ons eraan te herinneren hoe bijzonder liefde in ons leven is. Zonder liefde geen leven mogelijk zou ik zelfs durven zeggen. Los van het gegeven of je een partner aan je zijde hebt: hou jij van jezelf?

Geef je jezelf voldoende aandacht en complimenten? Durf jij hardop in de spiegel te zeggen: ‘Potverdorie, wat zie jij er weer fantastisch uit vandaag! Ik vind jou geweldig! Ik hou van jou!’

Nadat je de eerste schaamte en ongemak voorbij bent. Je aarzelend de woorden naar jezelf uitspreekt. Dan gebeurt er iets met je…echt! Voel hoe dat stukje liefde in jou ook voor jezelf is bedoeld.

Juist voor jezelf, lief mens. Hoe fijn is het te beseffen dat jouw hart in eerste instantie voor jezelf klopt. Vanuit daar kan je je liefde gaan delen met de mensen om je heen. Of dit nu een partner is, een kind, familielid, vriend of collega. Of iemand die je op straat tegenkomt.

 

Zullen wij afspreken dat jij vandaag ook iets liefs voor jezelf doet?

Vier de liefde! Fijne Valentijnsdag ♥

Ik hou van mij

Een leuk Youtube filmpje.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een vrouw in de kracht van mijn leven; ik geniet van en stuntel met de rollen als (bonus) moeder, partner, dochter en vriendin. Als therapeut en coach werk ik met veel liefde en plezier in mijn praktijk. Om lekker te ontspannen wandel en kampeer ik graag in de natuur. En van dansen, muziek luisteren en spelen word ik ook blij!

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...