Hulp bij belastingaangifte 2021

door | 24 februari 2022 | Geldzaken, Hulp

Geldzaken door
Sociaal Raadslieden

Het is weer zover; tijd om de aangifte Inkomstenbelasting in te vullen. Veel mensen vinden het doen van belastingaangifte een lastige klus.

Als je online aangifte doet, zie je dat de Belastingdienst al veel van de gegevens heeft ingevuld, dat maakt het makkelijker. Toch blijft het belangrijk om de gegevens goed te controleren en eventuele ontbrekende gegevens aan te vullen.

Als je een aangiftebrief hebt ontvangen van de Belastingdienst, dan is aangifte doen verplicht. Ben je niet verplicht om aangifte te doen, dan kan het toch lonen om vrijwillig aangifte te doen. Bijvoorbeeld als je aftrekposten kunt opvoeren, of maar een deel van het jaar werkte. Of als je zelf geen inkomen hebt en je partner wel.

Bepaalde aftrekposten verminderen je inkomen en daardoor kan het zijn dat je minder aan belasting betaald. Heb je bijvoorbeeld veel zorgkosten, dan kan het zijn dat je hierdoor recht hebt op een belastingteruggave. De hoogte van het jaarinkomen is ook belangrijk om te bepalen of je recht hebt op toeslagen of andere tegemoetkomingen.

Hulp bij de belastingaangifte

Heb je hulp nodig bij het doen van belastingaangifte, dan kan je hiervoor bij diverse instanties terecht. Bijvoorbeeld bij de vakbond, ouderenbond of de Belastingdienst zelf.

Ook de Sociaal Raadslieden van Minters bieden gratis hulp bij de belastingaangifte 2021. Dit doen wij op twee manieren:
1) Door het aanbieden van een (online) cursus ‘Hulp bij belastingaangifte 2021’ waarin op eenvoudige wijze stap voor stap wordt uitgelegd hoe iemand zelf zijn belastingaangifte kan invullen.
2) Door het organiseren van speciale belastinginvuldagen voor inwoners die meer ondersteuning nodig hebben bij het invullen van hun belastingaangifte. De aangiftehulp zal in de periode van 4 t/m 15 april aanwezig zijn op locaties in Vlaardingen, Maassluis en Schiedam.

Hou voor meer informatie en aanmelden voor de belastinginvulhulp de website van Minters in de gaten.

 

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben werkzaam bij de afdeling Sociaal Raadslieden van Minters. In mijn werk voel ik mij als 'een vis in het water'. Het geeft voldoening om mensen die vast zijn gelopen in de wet- en regelgeving weer op weg te helpen.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...