Het moderne huishouden

door | 25 februari 2022 | Fiefjes, Verhalen

Het moet me van het hart: ik word oud!

Als je de foto hierboven bekijkt heb jij dan enig idee waar dit ronde ding toe dient?

Dit is een twist-knop en die hoort op de twist-pad! Dan weet je het nu wel, hè? wink

Dit hoort dus bij mijn inductiekookplaat. De pad zit op de plaat en de twist-knop plaats je daar op als je gaat koken. Dat lijkt op zich niet zo moeilijk, maar het heeft mij weken gekost om er mee om  te leren gaan. Dus de eerste weken dat ik in mijn nieuwe appartement woonde heb ik vooral van kant-en-klaar maaltijden en pizza’s uit de oven geleefd. Wat een drama! Hoe vaak ik de gebruiksaanwijzing ook bestudeerde, ik kwam er niet uit. Uiteindelijk bleek het toch eenvoudiger dan het leek. Nu kook ik met plezier op een paar “pitten” tegelijk, waar ik in het begin maar één pit durfde gebruiken.

Hetzelfde geldt voor m’n oven. Omdat ik nooit (meer) een horloge draag is het handig als ik op een paar punten in huis de tijd kan zien. Zeker als ik aan het koken ben! Na een stroomstoring moest ik het klokje van de oven opnieuw instellen. Wat een gedoe. Elke keer dacht ik het voor elkaar te hebben en dan sprong hij toch weer terug op de tijd van de kookwekker.

Maar… ook dit is me uiteindelijk gelukt. Je ziet: de aanhouder wint.

Geef mij maar een kast van Ikea om in elkaar te zetten. Dat gaat me beter af. Alhoewel ik dat de laatste tijd ook niet meer gedaan heb, dus het is maar de vraag of dat nog lukt.

Mijn probleem is dat ik me tegenwoordig slechter kan concentreren op de tekst van een gebruiksaanwijzing.

En dat heeft zeker ook met het ouder worden te maken. Denk je ook niet??

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
† 26 januari 2023 In memoriam: Wij zullen Wil blijven herinneren als een bijzonder mooie vrouw met een prachtige gevoelige schrijfstijl.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *