Gezond en fit

door | 3 maart 2022 | Gezondheid, Vief

Bewegen door
Elkanderz

Ik heb het regelmatig over blessures en preventie, maar wat als je nergens last van hebt en wilt gaan bewegen of sporten?

In dat geval stel ik voor om iets te gaan doen wat je leuk vindt. Hoe start je daarmee? Sporten kan op verschillende manieren: 

Alleen, met een maatje, groepsgewijs, sportschool of vereniging.

Sport je alleen, wandelen, hardlopen, fietsen of iets dergelijks? Stel dan iemand in je omgeving op de hoogte van wat je gaat doen en eventueel welke route je neemt. Neem ook iets mee waar je persoonsgegevens op staan en je telefoon (dit in geval van nood, je weet maar nooit). Zoek bij de eerste keer dat je (weer) wat gaat doen niet direct je grenzen op, maar begin rustig.

Sport je in een groep of met een maatje, probeer je dan niet beter voor te doen. Je gaat dan snel over je eigen grenzen heen en daar heb je alleen jezelf mee.

Zorg altijd voor een goede uitrusting, dit ter voorkoming van blessures en je eigen veiligheid en die van een ander. Dus doe in het donker een veiligheidsvestje aan of draag een lampje. Draag voor een sport de juiste kleding en schoeisel.

Voor aanvang van het sporten is het verstandig als je de hartslag al iets verhoogd door wat te huppelen en dribbelen.

Doe na het sporten altijd wat rek- en strekoefeningen.

Maar het allerbelangrijkste is, heb plezier in hetgeen je aan het doen bent en haal daar energie en vreugde uit.

Succes!

Vlaardingers in beweging

Neem als voorbeeld een kijkje op deze website.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben o.a. massagetherapeut en beweegkuurinstructeur bij Elkanderz. Vitaliteit, bewegen en beweeglijkheid, daar hou ik me mee bezig bij Fief.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...