Steuntje nodig?

door | 10 maart 2022 | Thuis, Wonen

Advies door
Rogplus

Handgrepen, handvatten, wandbeugels of steuntjes zijn handig als je iets wilt vasthouden omdat je wat minder stevig op je benen staat.

Ik spreek regelmatig personen die zeggen dat ze geen beperkingen hebben bij het opstaan vanaf het toilet omdat ze dan altijd de verwarmingsbuis beet pakken of ze steunen op het fonteintje in het toilet. Hetzelfde geldt bij het maken van de hoge afstap naar het balkon. Dan hou ik me gewoon vast aan de deurpost wordt mij dan gezegd.

Het is goed dat mensen zelf een oplossing zoeken en dit een steuntje biedt. Echt veilig is het niet om een fontein of verwarmingsbuis hiervoor te gebruiken. Of je vast te houden aan de deurpost. Het fontein kan afbreken, een verwarmingsbuis kan los raken. En aan een deurpost heb je ook niet altijd voldoende grip om je staande te houden wanneer je uit balans zou raken.

Via de bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei kan je een wandbeugel kopen en monteren door vast te schroeven in de muur of kozijn. Ook kan je kiezen voor een beugel met zuignap wanneer je geen gaten in de muur wilt. Deze zou je kunnen kopen via een website als Vitility of Medipoint.

Wist je dat zo’n steun of wandbeugel in de douche ook superhandig is als je duizelig wordt. Wanneer je met je ogen dicht en met het hoofd achterover, onder de douche de shampoo uit je haren spoelt? Of om een gastendoekje te drogen te hangen?

Wandbeugels zijn dus eenvoudig aan te schaffen en te monteren om een steuntje te geven wanneer dit nodig is.

foto gedeeld door Vitility

Vitility

voor meer informatie

Medipoint

voor meer informatie

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben moeder van 2 jonge kinderen. Ik vul mijn dagen met werk, zorgen voor de kinderen, softballen en verder ben ik veel te vinden in de sportschool.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...