Lentekriebels…

door | 11 maart 2022 | Fiefjes, Verhalen

Bijna iedereen krijgt ze en er is niemand die er niet blij van wordt.

Lentekriebels zijn voor veel mensen niet alleen het seintje dat het voorjaar is begonnen, maar ook het signaal om weer naar buiten te gaan. Vergeten is de lange winter, verdrongen zijn de donkere dagen en winterse buien. Het leven is mooi, het is weer lente en de zon schijnt.
Onder invloed van zonlicht wordt vitamine D in het lichaam aangemaakt. Vitamine D is belangrijk voor de productie van hormonen als serotonine en dopamine, die invloed hebben op het bioritme en het ‘geluksgevoel’ van mensen. En dat wordt opgemerkt!

Kijk eens naar al die verliefde stelletjes in de lente! Het stofje dopamine, dat zorgt voor een extreem gelukkig gevoel doet zijn werk maar al te goed bij jongelui. Maar vlak de oudjes niet uit! Op de golfbaan kreeg ik van een oude dame een bijzonder verhaal te horen.

Zij, Wil van 16 jaar en haar vriendje John van 17 waren een jaar lang smoorverliefd op elkaar. Tot groot verdriet moest John in 1954 met z’n ouders mee naar Australië. Allebei ontroostbaar, maar ze schreven elkaar veel. Wil had zelfs een zegelring opgestuurd naar John. Maar hoe gaat dat als je zo ver van elkaar woont? John kreeg verkering en had niet de moed dat aan Wil te schrijven. John’s moeder stuurde daarom de zegelring terug. Wil was jarenlang heel verdrietig. Beiden zijn wel getrouwd, hun partners zijn echter overleden.

In 2018 kreeg Wil een telefoontje van haar tweelingbroer die vertelde dat John in Nederland was en contact wilde. Na 67 jaar was er een afspraak! Toen kwam de eerste ontmoeting op het Centraal Station in Rotterdam! Ze zagen elkaar en… álle jaren vielen weg, ze waren ineens weer 16 en 17!

Na heel wat tegenslagen om een verblijfsvergunning te krijgen, hebben ze elkaar op 24 oktober 2020  het ja-woord gegeven.

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Een oorlogskind (1940), moeder, grootmoeder, overgrootmoeder en nog lekker bezig met van alles. Golfen, bridgen, schrijven, vrijwilliger in het Stedelijk Museum en nog een aantal zaken. Mijn leven is dus niet saai en ….. ‘Carpe Diem’ is mijn motto!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

 1. Jan

  Wat een mooi artikel Petty. Liefde roest kennelijk niet, ook niet als er een heel leven tussen zit.
  Hopen dat die twee nog lang mogen genieten van elkaar.
  Groetjes,
  Jan

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *