Familie patronen

door | 14 maart 2022 | Tijd voor jezelf, Vief

Zingeving door
Het Labyrinth

Je hebt er zelf ook ongetwijfeld last van; iets waar je al jarenlang tegenaan loopt. Een patroon van reageren op een situatie, op anderen of op jezelf.

Misschien vind jij anderen belangrijker dan jezelf. Of je vind het moeilijk om je uit te spreken en bent bang voor een conflict.

Mogelijk voel je je voor alles en iedereen verantwoordelijk. Hierdoor ontneem je ruimte voor de ander. Met alle goede bedoelingen en alle gevolgen van dien.
Bij opstellingen gaat het om het aankijken van de blokkade. Onder die blokkades liggen pijn, verdriet en boosheid. En nog meer emoties.
Een opstelling kan laten zien en voelen waar de oorsprong van jouw blokkades ligt. Vaak is die terug te vinden in je familielijn. Het gaat hier niet over de schuld geven aan, maar over het begrijpen. En daardoor kan het veranderd worden.

Ik heb prachtige processen zien gebeuren in een opstelling. Verborgen verhalen in de familie werden zichtbaar. En naast verdriet, boosheid, ontkenning zie ik ook veel liefde die weer gaat stromen. Mensen krijgen weer erkenning voor wie zij waren of zijn. Ik blijf het een magisch proces vinden.

Zelf ervaar ik het begeleiden van een opstelling als een ceremonie. Wij maken geen toneelstuk met elkaar. Als begeleider kijk en voel ik mee en zorg ik dat de setting veilig is.
De vragensteller moet de bereidheid hebben om te voelen en aanwezig te zijn. Met elkaar gaan wij ontdekken wat er aan informatie klaarligt in jouw familielijn. Er liggen sleutels verborgen die jou kunnen helpen bewust te worden. En de patronen waar je zo tegenaan loopt te veranderen.

De magie die plaatsvindt tijdens een sessie is moeilijk te verwoorden. Maar als iemand zegt: ‘Ik voel mij zoveel lichter. Er is een last van mij afgevallen’, dan heb je vast wel een idee.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een vrouw in de kracht van mijn leven; ik geniet van en stuntel met de rollen als (bonus) moeder, partner, dochter en vriendin. Als therapeut en coach werk ik met veel liefde en plezier in mijn praktijk. Om lekker te ontspannen wandel en kampeer ik graag in de natuur. En van dansen, muziek luisteren en spelen word ik ook blij!

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...