De luistermap

door | 16 maart 2022 | Doen, Hobby's

De Luistermap brengt de mooiste podcasts voor en over ouderen samen.

De podcast is het medium van de toekomst. Hoe populair ook: nog geen 1 op de 5 luisteraars is ouder dan 50, terwijl er zoveel luisterverhalen zijn die hen waarschijnlijk aanspreken. De Luistermap.nl is het eerste platform van Nederland waar podcasts worden samengebracht over onderwerpen die ertoe doen als je ouder wordt. Luisteraars kunnen kiezen uit uiteenlopende thema’s: van geschiedenis en misdaad tot liefde en intimiteit. De Luistermap is een initiatief van ouderenplatform UP!, het Jo Visser fonds en Leyden Academy on Vitality and Ageing.

Ouderen spelen de hoofdrol bij De Luistermap: als redactie, maker en hoofdpersoon. Zo biedt de podcast Radio Danspaleis urenlang luisterplezier met muziek en interviews met o.a. Carry Tefsen en Tineke Schouten. De podcast Mijn oma de soldaat vertelt het indrukwekkende verhaal van Mies van Bekkum, die zich in 1948 aansloot bij het Koninklijk Nederlands Indisch Leger. In de podcast TOEN & NU vertellen ouderen hun bemoedigende levensverhalen.

Luistermap: leesmap meets Netflix
De podcasts op De Luistermap zijn afwisselend amusant, inspirerend en leerzaam. De selectie podcasts wordt blijvend aangevuld, zodat luisteraars altijd weer nieuwe verhalen kunnen kiezen. De Luistermap is een eigentijdse vertaling van de leesmap van weleer, met het gebruiksgemak van Netflix.

Over de Luistermap
Om de podscasts te beluisteren hoef je geen app te downloaden of iets dergelijks, je gaat gewoon naar hun website en dan kun je alle podcasts (gratis) luisteren. Zo willen zij het zo gemakkelijk mogelijk maken voor iedereen om de verhalen te luisteren.

Luistermap

Klik op onderstaande button om te luisteren.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *