Een bed steuntje?

door | 24 maart 2022 | Thuis, Wonen

Bewegen door
Cure+

Het is lente, het zonnetje schijnt en je wilt je bed uit springen! Maar wat als dat nou niet zo makkelijk gaat? 

Je merkt dat het recht op komen zitten moeizaam gaat of dat het opstaan vanuit bed niet zo goed lukt. Vandaag deel ik graag een aantal tips: 

  • De hoogte van het bed kan een rol spelen bij het in- en uitstappen.
  • Hoe lager je bed, hoe lastiger het in- en uitstappen kan gaan.
  • Een optie is om het bed te verhogen met bijvoorbeeld klossen of olifantspoten of om een extra matras op het huidige matras te leggen. 

Mocht je liever een ander bed aanschaffen, overweeg dan een bed met elektrische verstellingen. Bijvoorbeeld een hoog–laag bed, dit bed is in hoogte verstelbaar en je kunt het hoofdeinde en het voeteneinde ook verstellen. In sommige gevallen wordt dit bed vergoed door de zorgverzekeraar.

Soms is het moeilijk om om te draaien in bed, rechtop te komen zitten en/of op te staan uit bed. Een handig hulpmiddel is dan de bedbeugel.
Bedbeugels heb je in allerlei soorten en maten: enkele bedbeugels, dubbele bedbeugels, in hoogte verstelbare en elektrisch bedienbare bedbeugels. Doordat er verschillende soorten bedbeugels op de markt zijn is het voor bijna alle soorten matrassen en bedbodems geschikt. Ze zijn eenvoudig te monteren en relatief goedkoop!

Mocht je twijfels hebben over het juiste hulpmiddel of wil je graag persoonlijk advies, dan kun je altijd een ergotherapeut of fysiotherapeut in jouw buurt inschakelen.

Geertsema Slaapcomfort

Voor meer informatie

Medipoint

Voor meer informatie

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik ben ergotherapeut. In mijn werk richt ik me met name op belasting en belastbaarheid en problemen in de sensorische informatieverwerking. In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met koken, dansen, yoga en afspreken met mijn vriendinnen!

Reacties

1 Reactie

  1. Emma

    Sinds een paar maanden wordt mijn man vaak wakker met rugpijn. Het is een goed idee om een nieuw bed aan te schaffen, dat op en neer kan. Een betere ondersteuning en gemakkelijker in- en uitstappen kunnen hopelijk de rugpijn oplossen. We gaan op zoek naar een boxspring op maat! https://www.bosbedden.nl/

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...