Het zorghotel

door | 28 maart 2022 | (Mantel-)zorg, Vief

Mantelzorg door
Saar aan Huis

Vorige week sprak ik een mevrouw van 89 jaar en haar 2 dochters. Mevrouw woont nog fijn thuis en kan zich goed redden met behulp van de zorg van haar kinderen. Mantelzorg, we doen het uit liefde en geeft ook enorm veel voldoening. Voor zover een goed verhaal, de familie heeft eigenlijk alles goed op de rit.

Toen vroeg ik de dochters hoe zij zorgen voor hun eigen energie balans. Het bleef heel even stil, want het ging toch over de zorg voor hun moeder en niet over hun?!

Toch wel! We weten allemaal dat alleen wanneer je goed voor jezelf zorgt, je dat ook voor de ander kunt doen. Maar tussen het “weten” en het “doen” zit nog wel eens een wereld van verschil.

Ik liet de dochters even kort nadenken: “Onbezorgd een mooie reis maken, net als vóór de Corona periode en weten dat mama goed verzorgd wordt!” Heerlijk, je zag ze stralen, alleen al met het idee.

Afijn, we bespraken de mogelijkheden van vervangende mantelzorg (respijtzorg) thuis. Maar wanneer we het dan hebben over vakantie, wellicht fijn wanneer mevrouw zelf er ook even tussenuit gaat?!  Daar had ze wel oren naar.

Er bestaan Zorghotels, hotels waarbij je terug kunt vallen op 24-uurs zorg.

Uiteraard zijn daar kosten aan verbonden, maar het is de moeite waard om dit te onderzoeken en te toetsen bij betreffende zorgverzekeraar. Wanneer er een medische indicatie (door huisarts of specialist) wordt gegeven is er zelfs een vergoeding mogelijk vanuit de basisverzekering!

Je begrijpt het… de dochters én mevrouw mijmeren over een fijne vakantie en zijn op basis van de informatie die ik kon verstrekken aan het uitzoeken wat er mogelijk is.

En dat is vaak meer dan je denkt!

De Kim

Herstellen en ontspannen aan zee.

De Buren

Welkom bij ons logeerhuis.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een aantal kernwoorden die mij typeren zijn : vrolijk, kleurrijk, creatief, zorgzaam & ik heb de intentie om gewone zaken ongewoon goed te doen, en samen te streven naar een betere wereld, dat maakt mij gelukkig! Bovenal ben ik moeder van een zoon (2009) en een dochter (2011) en samen met mijn man pleegouder.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...