Groen pareltje in: Maassluis

door | 29 maart 2022 | Doen, Fietsen en wandelen

Iedere stad heeft zo zijn fraaie verborgen plekjes waar je 100 keer langs kunt fietsen zonder dat het je opvalt.  In deze miniserie laten we je kennismaken met drie groene pareltjes in onze steden. Deze week is de beurt aan het Sterrenbos in Maassluis.

Klassieke Engelse landschapsparken met kronkelpaadjes en waterpartijen zul je in Maassluis niet vinden. De binnenstad van Maasluis is een pareltje maar zeker niet groen. Maar wie verder doorloopt naar de nieuwe waterweg (ter plaatste ook wel Scheur geheten) stuit op het Sterrenbos. Er staan bomen maar een bos is het niet. Ook is de vorm merkwaardig. Gemiddeld 150 meter breed maar wel 1,5 km lang en met maar één wandelpad.Toch is het een plezierig “bos” om in te lopen.

Als je begint bij Station Maassluis west passeer je eerst Natuurspeelplaats “Avonturis”.  Een fantastische plaats voor je (klein)kinderen. Daarna ga je westelijk het wandelpad van het Sterrenbos op. Dit pad slingert door bosrijke stukjes met daarna doorkijkjes naar zowel het water als de bebouwing. Na 1.5 km kan je ervoor kiezen om de spoorbaan over te gaan en nog een stuk groen mee te pakken waarna je wel door de bebouwing terug moet. Maar je kunt ook linksaf, de boulevard op en met vol uitzicht op het water teruglopen.

Voor premium geocachers ligt ereen serie caches te wachten met de naam Sterretjesbos wink

Het groene pareltje in Vlaardingen

De Heemtuin

Het groene pareltje in Schiedam

Het Strickledepark

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *