Bewegen…?

door | 2 april 2022 | Doen, Hobby's

Tegenwoordig kom ik niet meer zo gemakkelijk uit de startblokken. Ooit heb ik in een verpleeghuis gewerkt en daardoor ben ik nogal stijf geworden. Nu kijk ik vanuit mijn stoel naar heel veel sport. En vooral naar de Formule 1.

Dat is bewegen! Die gaan met ruim 300 km per uur over het circuit.  Hebben jullie wel eens naar Max gekeken? En met name naar de spieren  die hij rond zijn nek heeft. Dat heb je ook wel nodig.  Want als je op Silverstone een klapper maakt van meer dan 50 G, dan ben je blij als je kop er nog op zit.

Ik leef in de waan dat Max en Hamilton verstandige racers zijn. En elkaar niet expres van de baan af rijden. Nou dat idee is inmiddels wel bijgesteld. Jullie mogen raden welke kant dat opgegaan is…

Soms is het zo spannend dat ik niet meer durf te kijken. Dan zit ik met mijn hoofd tussen mijn knieën en mijn vingers in mijn oren! Als het dan een beetje gekalmeerd is tikt Jerry op mijn schouder en zegt:

 Je kunt weer kijken, het komt nu wel goed!

Dan ga ik weer overeind zitten. Zo heb ik de laatste ronde van de race om het kampioenschap in Abu Dabi volledig gemist. Is niet erg. Er bestaat  gelukkig YOUTUBE. Ik heb tientallen malen de laatste ronde op nieuw bekeken. Wat een toestand. Ik heb het ook in allerlei talen beluisterd. Want het Engelse commentaar is heel anders dan het Nederlandse.

Maar het allerleukste vond ik toch het Italiaans! Ik verstond alleen maar: …VERSTAAPPEN…VERSTAAPPEN!

En al mijn lachspieren werkten op volle toeren!

Viaplay

Als je de racen wilt volgen is dit de streamingsdienst.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Sinds een paar jaar wonen Jerry mijn man, en ik in Maassluis. Het grootste deel van mijn werkzame leven heb ik doorgebracht in de gezondheidszorg en welzijnszorg. Mijn grootste passie is muziek.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *