Beweging bij jezelf

door | 4 april 2022 | (Mantel-)zorg, Vief

Mantelzorg door
Minters Mantelzorg

Hoe vaak lees je dat bewegen goed voor je is? Dagelijks denken wij. Dat is ook een prima advies natuurlijk. Maar je kunt op een andere manier in beweging komen…

In ons vorig artikel schreven we al dat bewegen ook op een andere manier kan. En daar hebben we nog een mooi voorbeeld van. Op 12 april om 19.00 uur in Kade 40 in Vlaardingen vertonen wij een korte film die gemaakt is door en voor mantelzorgers die zorgen voor iemand met een psychische kwetsbaarheid. Dit vraagt specifieke kwaliteiten en kennis van de mantelzorger en de persoonlijke ervaringen komen terug in de film.

Het is de persoonlijke ontwikkeling die een beweging teweeg brengt bij jezelf en bij anderen. Tijdens het maken van deze film hebben de makers (een groep mantelzorgers) een heel eigen traject doorgemaakt.

Oude en mooie herinneringen komen boven. Het kan een stukje verwerking en rust bieden. Op deze manier kun je uiting geven aan de zorgen en moeilijkheden die het zorgen voor iemand met een psychische kwetsbaarheid met zich mee kunnen brengen.

Ook tijdens het filmen ben je fysiek bezig met het onderwerp. Dat geeft in je lichaam vaak een andere energie, wat vaak ten goede komt aan je eigen balans.

Zo kunnen allerlei vormen van bewegen samenkomen en positief voor je gaan werken. Vaak kost beweging (in brede zin) eerst wat hobbels en motivatie, maar bij het volhouden ervan kun je vaak mooie positieve effecten ervaren.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de film? Dan kun je je aanmelden via info@mintersmantelzorg.nl. Er is een beperkte aantal plaatsen beschikbaar, maar wie weet kun je een plekje bemachtigen.

Graag tot ziens!

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Teamleider bij Minters Mantelzorg sinds 1 juni 2020. Sinds een half jaar bonus moeder van twee lieve meisjes en woon bijna (samen) in Gouda. Ik werk graag bij Minters Mantelzorg om samen met andere partijen resultaten te bereiken en mantelzorgers nog beter te ondersteunen.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...